Dünyaya diz çöktüren, resmi rakamlara göre 3,5 milyonu aşkın insanın hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs salgınında bir dönüm noktası yaşandı. Yeryüzünde yaşayan sekiz milyarı aşkın insan 31 Aralık 2019 tarihinden bu yana, koronavirüs nereden yayıldığını merak etti, onlarca araştırma yapıldı.

Ve şimdiyse dünya 22 sayfalık yeni raporu konuşuyor... Bomba etkisi yapan yeni çalışmanın iddialarına göre, koronavirüsün "doğal bir atası yok" ve daha sonra izlerini "retro-mühendislik" ile örtmeye çalışan Çinli bilim adamları tarafından yaratıldı.

"BENZERSİZ PARMAK İZLERİ"

Yeni araştırmanın sonuçları, virüsün yalnızca laboratuvardaki manipülasyondan kaynaklanabileceğini işaret eden, 'benzersiz parmak izleri' bulunduğunu iddia ediyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiliz Profesör Angus Dalgleish ve Norveçli bilim adamı Dr. Birger Sørensen tarafından yazılan 22 sayfalık yeni makaleye ulaştı.

BUGÜNE DEK GÖRMEZDEN GELİNDİ

Bir yıldır Çin'de çeşitli araştırmalar yürüten Dalgleish ve Sørensen, akademisyenler ve büyük dergiler tarafından görmezden gelindiğini yazdı.

Londra'daki St George's Üniversitesi'nde onkoloji profesörü olan Dalgleish, hastaları tedavi etmek ve aylarca ilaç kullanmamalarını sağlamak için çalışan ilk 'HIV aşısını' yaratan atılımıyla tanınıyor.

AÇIKLAMAK İSTEYENLER HEP SUSTURULDU

Çin laboratuvarlarında 'verileri kasıtlı olarak yok etme, gizleme veya karartma' suçlamalarını içeren araştırmadaki şok edici iddialar, komünist ülkede sesini çıkaran bilim adamlarının susturulduğuna ve ortadan kaybolduğuna dikkat çekiyor.

Daily Mail tarafından özel olarak elde edilen ve önümüzdeki günlerde yayınlanması planlanan makale, bilim dünyasında tsunami etkisi yaratmaya hazırlanıyor.

Uzmanların çoğunun yakın zamana kadar virüsün kökenlerinin hayvanlardan insanlara sıçrayan doğal bir enfeksiyondan başka bir şey olmadığını kesin olarak reddediyordu.

Dalgleish ve Sørensen, geçen yıl bir aşı oluşturmak amacıyla koronavirüs örneklerini analiz ederken, virüste yalnızca laboratuvardaki manipülasyondan kaynaklanabileceğini söyledikleri 'benzersiz parmak izleri' keşfettiler.

"SAHTE HABER" DEDİLER AMA...

Bulgularını yayınlamaya çalıştıklarını, ancak o sırada virüsün yarasalardan veya diğer hayvanlardan insanlara doğal olarak geçtiği konusunda kararlı olan büyük bilimsel dergiler tarafından reddedildiklerini söylediler.

Eski MI6 şefi Sir Richard Dearlove, bilim insanlarının teorisinin araştırılması gerektiğini açıkça söylediğinde bile, fikir 'sahte haber' olarak lanse edilerek bilim çevreleri tarafından reddedildi.

Bir yıldan fazla bir süre sonra, önde gelen akademisyenler, politikacılar ve medya nihayet Çin'deki Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden sızmış olma olasılığını düşünmeye başladılar.

(Milliyet)