HERŞEY VAR…Tanınmış markalardan, hediyelik eşya mağazalarına, işyerlerinden, cafe ve restoranlara kadar birçok mekanın bir arada olduğu Gönyeli Yenikent bölgesi, Lefkoşa’nın yeni cazibe merkezi oldu

KİRALAR, DUDAK UÇUKLATIYOR…Mağaza, cafe, restoranlarıyla ünlü Dereboyu ise eski cazibesini korusa da, dükkan kiraları adeta dudak uçuklatıyor. Metropol yolundaki dükkan kiraları da Dereboyu’ndaki dükkan kiralarını aratmıyor

Başkent Lefkoşa’da alışveriş denince, akla, Dereboyu, Metropol yolu ve Gönyeli Yenikent bölgesindeki alışveriş mağazaları geliyor.

Mağaza, restoran ve cafeleriyle ünlü Dereboyu Caddesi, yüksek kira bedelleriyle dikkat çekerken, son yılların alışveriş bölgesi Metropol yolundaki dükkan kiraları da, Dereboyu’ndaki dükkan kiralarını aratmıyor.

Binalaşmanın giderek arttığı ve lüks mağazaların açıldığı Gönyeli Yenikent bölgesi de, son yıllarda cazibe merkezi haline geldi.

Dereboyu’nda kiralar 8 bin sterline ulaştı

Lüks mağazalar ve restoranlarıyla ünlü Dereboyu Caddesi, yüksek kiralara rağmen, çekim merkezi olmayı sürdürüyor. Ancak mağazalarıyla ünlü bu gözde bölge, yerini yavaş yavaş restoran ve cafelere bırakmaya başladı. Nedeni de yüksek kira bedelleri.

Profesyonel Emlak Danışmanı Hasan Efe, Dereboyu Caddesi üzerindeki bir dükkanın kira bedelinin 4 bin ile 8 bin sterlin arasında değiştiğine dikkat çekiyor.

Yenikent, yeni çekim merkezi

Yüksek kira bedelleri nedeniyle Dereboyu’ndaki alışveriş mağazalarının Metropol yolu ve Gönyeli Yenikent’e kaydığını görmek mümkün.

Özellikle Gönyeli Yenikent’te, Belediye Bulvarı olarak bilinen bölgede yapılaşmanın artmasıyla, bu cadde de alternatif alışveriş bölgesi haline gelmiş oldu.

Son birkaç yılda, her ihtiyaca yönelik mağazaların açılması, bu bölgeyi cazibe merkezi yapmaya yetti.

Ayrıca, bisiklet yolu, otopark, engelli uyumlu alanlar ve peyzaj da, Gönyeli Belediye Bulvarı’na modern bir çehre kazandırdı. Bu sayede yayalar rahatça yürüyebiliyor ve alışveriş yapabiliyor. Bu özellikleriyle Gönyeli Belediye Bulvarı, Lefkoşa’nın en itibar gören ticaret caddesi haline geldi.

Burada kiralar da, diğer alışveriş bölgelerine göre daha uygun.

Uzman emlakçı Hasan Efe, Gönyeli Yenikent’teki dükkan kiralarının, Dereboyu’na göre daha uygun olduğuna işaret ediyor ve bu bölgedeki dükkanların kira bedelinin bin ile 2 bin sterlin arasında değişiğine vurgu yapıyor.

Metropol yolu, alışveriş için en uygun bölge

Lefkoşa’da alışveriş denince akla gelen Metropol yolu bölgesinde de birçok markayı, uygun fiyatlara bulmak mümkün.

Bu bölgede, alışveriş için park alanı sıkıntısı da yaşanmıyor. Ancak dükkanların kiraları cep yakıyor.

Profesyonel Emlak Danışmanı Hasan Efe, Metropol yolunda bir dükkan kirasının büyüklüğüne göre değiştiğini ve basit bir dükkan için 2 bin 500-3 bin sterlin civarında miktarın gözden çıkarılması gerektiğini belirtiyor.