North Cyprus UK

Büyükkonuk Belediyesi’nde örgütlü sendika DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş’in Büyükkonuk Belediyesi çalışanlarının 4 aydır maaş almadığı gerekçesiyle başlatılan ve sekizinci gününde Bakanlar Kurulu’nca ertelenen grevin ardından, belediye çalışanları gayri yasal olan angarya çalışmayı reddederek işe gitmedi.

Büyükkonuk Belediyesi Facebook sayfasından saldırgan yanıtlar!

Sennaroğlu imzasıyla, angarya çalışan işçilere haklarında disiplin cezası uygulanacağına dair yazı gönderilirken, sosyal medya üzerinden işçilerin maaşlarını alamamasına tepki gösterenlere Büyükkonuk Belediyesi'nin Facebook sayfasından ‘saldırgan’ yanıtlar verildi.

Seyis’ten Sennaroğlu’na: “Önce kendin yasalara uy!”

Öte yandan DEV-İŞ Eski Başkanı Mehmet Seyis de Ahmet Sennaroğlu’na sert çıkıştı.

“Bu nasıl diktatörlüktür?” diye soran Seyis, Sennaroğlu’na yasal sorumluluklarını hatırlattı.
Seyis’in açıklaması şöyle:
Bu ne yahu şaka gibi.
Neyaptığını bilmeden,içinden geçeni yasa sanıp öyle davranan bir kompleksli ve sorunlu zavallı insan hali.
Bu diktatörlüktür. Sendika ve Toplu İş Sözleşmesi olan yerde böyle disiplin kurulu olamaz. İyi ki OHAL veya ifade şekli ODUR gibi yetkiler, bu yetkililere verilmedi.
Büyükkonuk’ta belediye başkanı olan çocuk; sen önce Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarını sahte bir maaş üzerinden yaptığının hesabını vereceksin, sonra yasa gereği çalışanlarına ödemen gereken emeklerinin karşılığı maaşlarını ödeyeceksin .
Sonra Disiplin kurulunun Toplu İŞ Sözleşmesinide olduğunu ve Anayasaya bağlı 42/96 sayıllı yasa gereği olduğunu bilip böyle kendini PADİŞAHLIK KADISI yerine koymayacaksın. Sonra da GEVEZELİK yapmak yerine “Ben tüm yasalara uydum, siz de iş başı yapın” deme hakkına sahip olacaksın.
Eğer bu ülkede hala demokrasinin kırıntısı kaldı ise derhal demokrasi gereği varlığını sürdüren tüm siyasi partiler bu adama ve buna çanak tutan hükümete karşı tavırlarını koymalıdırlar.”