Çocuklara akademik eğitimin yanında bağımsız yaşayabilme becerisi de kazandırmak için çalışan Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi dün akşam düzenlediği Anneler Günü etkinliği ile, merkezin gelişmesine verdiği destekten  dolayı gönüllü annelere ve aralarında Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in de olduğu kurum ve kişilere plaket verdi. Etkinliğe, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çılakoğlu, Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Etkinlikte merkezde çocuklar tarafından yapılan çeşitli yiyecek ürünleri ikram edilirken, etraf çocukların yaptığı mumlarla aydınlatıldı ve çocuklar annelerine sürpriz anneler günü hediyesi takdim etti.      Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi korosunun müzik dinletisi de beğeniyle izlendi.

Son 4 yılın annesi olan 42 kadın ve son 1 yılın annesi olan 23 kadın isimleri anons edilerek merkezin öğrenileri tarafından destekleri için hediye verilerek onore edildi. Gönüllü annelerin yanında, Melek Çaluda, Lemar personeli, Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu, ESKAD, Gülin ve Yaşar Gündeğer, Ali Gürsel Alkan, British Üniversity of Nicosia, MASDER, Ekor, Temel basımevi, Serkan Gül, Hüseyin Ebeler, Besim Soydar, Zehra Özkıraç ve Hülya Emre, Mesarya Lions Kulübü, Hasan Olkan, Engin Konfeksiyon, Andrew Church, ozan Ciner, Döveç LTD, Cihan Tunceli, Oktay Sezer, Rabiya Güngör Özcömert gibi kişi ve kurumlara maddi yardımları ve araç gereç destekleri nedeniyle plaket takdim edildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, anneler günü vesilesiyle düzenlenen etkinliği çok güzel bulduğunu ve etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, annelerin emeklerinin ödenemeyeceğine vurgu yaptı ve belediye olarak bu tür etkinliklere katkılarının devam edeceğini ifade etti.

Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Sorumlu Öğretmeni Emirali Evcimen konuşmasında, bugünün kendileri için önemine işaret ederek ‘Bizlerin en büyük varlıkları annelere özel bir gün yapmayı amaçladık’ dedi. Evcimen çocukların mutfak atölyesinde hazırladıkları ürünlerin yapılışları hakkında da konuşarak, onların gösterdiği mücadelenin takdir edilecek bir davranış olduğunu söyledi.

Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek de etkinlikte yaptığı konuşmada, annelerin çok kutsal varlıklar olduğunu belirterek ancak engelli ailesi olmanın çok daha değerli olduğunu kaydetti ve Özel Eğitim Merkezi’nde verilen mücadeleyi kutladı. Dinçyürek Özel Eğitim ile ilgili meclise bir yasa sunduklarını anımsatarak,bu yasanın bir an önce geçmesi dileğinde de bulundu.

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ise tüm anneleri temsilen etkinlikte bir konuşma yaparak, ülkede engellilerin sorunlarının çözümünde yavaş ilerlendiğini anımsatarak, onlara daha fazla hassasiyet gösterilmesi dileğinde bulundu. Çolakoğlu Özel Eğitim Merkezi’nde çocuklara sevgiyle yaklaşıldığını söyleyerek,burada oluşturulan aileyi yürekten kutladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de yaptığı konuşmada, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, buradaki çocukların eğitimle nelerin başarılabileceğini, eğitimin engel tanımadığına çok güzel bir örnek sergilediklerini vurguladı.

Bakan Saner önümüzdeki hafta engelliler haftasının yaşanacağını, bu nedenle kendilerinin engellilerin bulunduğu bölgelere ziyaret gerçekleştireceklerini ayrıca engellilerin de kendilerini ziyaret edebilmeleri için imkan sağlayacaklarını söyledi .