Gazimağusa Belediyesi’nin kanalizasyon altyapısının tamamlandığı Karakol ve Sakarya bölgelerinde devam ettiği asfaltlama çalışmalarında Salamis Yolu’na geçildi. Salamis yolunda trafik yükünün azaldığı okulların tatil dönemine denk getirilen çalışmalarda öncelikle DAÜ ile Sakarya çemberi arasındaki güzergâha ağırlık veren ekipler, asfalt dökülmeden önce eski asfaltın traşlama işlemine hızlı bir şekilde başladılar.

 

2010 yılının Mayıs ayından itibaren hayata geçirdiği 3 kanalizasyon projesiyle toplam 64 bin 600 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi, 50 bin metre de su hattı döşeyen Gazimağusa Belediyesi, kanalizasyon altyapısı ve kontrölünün tamamlandığı yollarda asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Müteahhit firmalar Tüfekçi Ltd. İle Uçanok Ltd’in aynı anda farklı noktalarında yürüttüğü asfaltlama çalışmalarında kanalizasyon kazıları nedeniyle bozulan tüm yolların asfaltı Mart ayı sonuna kadar tamamlanacak. Karakol Bölgesi, Sakarya Bölgesi ve Salamis anayolunun yanında, Gazimağusa-Lefkoşa anayolu ve Larnaka yolunu da kapsayan çalışmalarda kontrolü tamamlanmış sokakların asfaltlanmasına devam edilecek.

 

Kentin yolları modern görünümüne yeniden kavuşacak

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, 3,5 yıllık sürede binlerce metrelik kanalizasyon ve su hattı döşeyerek devasa boyutta bir yeraltı çalışması yaptıklarını ve kentin altyapısını yeniden inşa  ettiklerini kaydederek, hızlı bir şekilde asfaltlama çalışmalarını bitirerek kentin yollarına eskiden olduğu gibi modern görünümünü kazandıracaklarını söyledi.

Salamis Yolu’ndaki çalışmaların diğer yollarda olduğu gibi önce eski asfaltı traşlama işlemiyle başladığını, altyapı güçlendirme işleminden sonra asfalt döküm işlemine geçileceğini ve çok kısa bir süre içinde Salamis Yolu arterinin bütünüyle asfaltlanacağını ifade etti. Salamis Yolu’nun kentin en yoğun ana arteri olması nedeniyle okulların tatil döneminde hafta sonları da çalışılarak bitirileceğini söyleyen Kayalp, hem trafiğin hem de bölgedeki esnafın en az etkileneceği şekilde  çalışma yaptıklarını belirtti.