Asfaltlama çalışmalarına Karakol Bölgesi, Sakarya Bölgesi, Salamis anayolu, Gazimağusa-Lefkoşa anayolu ve Larnaka yolundan başlanacak.

 

2009 yılından itibaren hayata geçirdiği 3 kanalizasyon projesiyle 64 bin 600 uzunluğunda kanalizasyon şebekesi inşa eden ve kentin yüzde 45’ini kanalizasyon altyapısına kavuşturan Gazimağusa Belediyesi’nin, çalışmaların tamamlandığı yolları asfaltlamaya başlayacağı bildirildi.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile yüklenici firmalar Tüfekçi Ltd. ve Uçanok Ltd. arasında geçen hafta  imzalanan proje kapsamında, ilk etapta asfaltlama çalışmalarına Karakol Bölgesi, Sakarya Bölgesi, Salamis anayolu, Gazimağusa-Lefkoşa anayolu ve Larnaka yolundan başlanacak.

 

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kanalizasyon altyapısı ve kontrolünün tamamlandığı Karakol bölgesinde başlayacak asfaltlama çalışmaları eş zamanlı olarak diğer bölgelerde kontrolü tamamlanmış yollarda da devam edecek. Eski asfaltın 5-7 santimetre traşlanması ve altyapıyla ilgili sağlamlaştırma yapıldıktan sonra döşenecek asfaltların, yolların daha sağlam olmasını sağlayacağı belirtildi.

 

 

 

Kayalp: “Hedefimiz kentin tüm yollarını asfaltlamaktır”
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, modern kentlerin en önemli ihtiyaçlarından olan kanalizasyon sisteminin inşasında kentin altyapısının bütünüyle yeniden doğum süreci yaşadığını ve bu süreci en az sancıyla atlatmak için yoğun uğraş verdiklerini söyledi.

 

Kayalp, 64 bin 600 metre kanalizasyon hattıyla birlikte 50 bin metrelik de su hattı döşendiğini ve kentin su altyapısının  bütünüyle yenilendiğini, belediyenin elinde olmayan nedenlerden dolayı sistemin kontrolünde  geçikmenin yaşandığını ancak zorlu sürecin sonuna gelindiğini belirtti.

 

Kanalizasyona bağlı durumda olan 5 bin 820 konutla birlikte, altyapısı tamamlanan sokaklarda 1,800 konut ve işyerinin daha sisteme bağlanma çalışmasının devam ettiğini, önümüzdeki 5 ayda kentin %45’inin sisteme bağlanmış olacağını kaydeden Kayalp, asfalt çalışmalarının da  hızlı bir şekilde ve kesintisiz devam edeceğini; tüm yolların asfaltlanacağını belirtti.