Politis'e göre adanın güneyi pazar gece yarısından itibaren yeni bir kapanmaya hazırlanıyor.

Küresel salgın Covid-19 vakalarında ciddi artış ve can kayıpları yaşanan güneyde, Bilim Kurulu'nun, yeni bir "kapanma paketi"ni gündeme taşıdığı bildirildi.

Politis'den alınan bilgiye göre, bugünkü toplantıda Çalışma, Eğitim, Maliye ve Sağlık Bakanları, yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında sunacakları ve nihai kararların alınacağı bir teklif paketi hazırladı.

Buna göre, okullar ve kamu kurumları dahil kapanacak, sokağa çıkmak yine "sms" ile izne bağlanacak. Uzaktan eğitim sürecek. Bu karar sadece anaokulları ve kreşleri kapsamayacak.

Eczaneler, benzin istasyonları, büfeler ve mini marketler ile süpermarketler, bakkallar, kasaplar, balıkçılar, fırınlar, pastaneler, manavlar ve şarap imalathaneleri açık kalacak.
Yeni tedbirlere göre restoran ve cafeler eve teslim hizmeti verebilecek. Kamu sektörü tele-çalışmaya devam edecek.

“Kapanma” kararından etkilenecek işyerleri ve çalışanlar için de “destek paketi” açıklanacak.

Kıbrıs Haber Ajansı’nda yer alan habere göre ise, sağlık sistemindeki tıkanıklığı gidermek ve toplum içinde virüsün yayılmasını frenlemek için Güney Kıbrıs'ta genel kapanmaya gidilecek.

Habere göre, Süpermarketler, eczaneler, petrol istasyonları ve bir olasılıkla inşaat sektör açık olacak; uzaktan eğitim başlatılacak. Yeni tedbirler büyük olasılıkla en az 3 hafta olacak.