Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC’nin ambargolar ve izolasyonlara rağmen gelişeceğine inandığını ve güvendiğini belirterek, “Ülke siyasetinin de bölücü odaklı olmaktan, gelişim ve üretim odaklı olmasını” temenni etti.

 

Akça, KKTC’de bazı sıkıntılar bulunduğunu, ancak zor yıllardan bugüne gelinen aşamada Kıbrıs’ta bağımsız bir ülke, devlet, yönetim ve mutlu bir halk bulunduğuna işaret ederek, ülkenin ilerlemesi için eleştirinin de gerekli olduğunu, ancak elde olanın da küçümsenmemesi gerektiğini vurguladı.

 

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bugün Karadeniz Kültür Derneği’nin Alevkayası’nda düzenlediği etkinliğe katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan Akça, başarılı çalışmaları bulunan derneğin her yıl Karadenizlileri bir araya getirdiğini ve dayanışmasını pekiştirdiğini ifade ederek, dernek yönetimini tebrik etti ve derneğe destek sözü verdi.

 

Akça, trafik kazasında yaşamını yitiren Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut’u da anarak, Karadenizlilerin KKTC’nin gelişmesindeki katkısına işaret etti.

 

ELDE OLAN KÜÇÜMSENMEMELİ

 

KKTC’nin bugünlere zor günlerden geçip geldiğini vurgulayan Akça, ülkede bazı sıkıntılar olduğunu ancak gelinen aşamada mutlu bir Kıbrıs Türk halkı bulunduğunu ve halkın, bağımsız bir ülkesi, devleti ve yönetimi olduğuna dikkat çekti.

 

Akça, ülkenin ilerlemesi için eleştirilerin olacağını ancak elde olanın da küçümsenmemesi gerektiğine dikkat çekerek, KKTC’nin gelişmesinde önemli yer tutan turizm ve eğitim alanında, ambargolara rağmen başarılı gelişmelerin ve güzel artışların olduğunu kaydetti.

 

Bu kapsamda KKTC’nin daha da ileriye gideceğine ve gelişeceğine inanç belirten ve güvendiğini vurgulayan Akça, ülke siyasetinin de bu çerçevede bölücü odaklı olmaktan üretim odaklı olması gerektiğini söyledi.