Karl M. YORGANCI 

KKTC Gençlik Dairesi tarafından organize edilen Kantara Gençlik Kampı uzun yıllardır, ortaokul ve lise öğrencilerinin tatil günlerinde iple çektiği organizasyon olmaya devam ediyor. Kantara dağının tepesinde, çam ağaçlarının ortasında, kuş sesleri ile çevrili mavi ve yeşilin buluştuğu bu mekanda yapılan kamplar gençlerin olmazsa olmazı. 

Gençlik Dairesi tarafından eğitilen gönüllü liderlerin büyük katkısıyla gerçekleşen kamplarda farklı okullardan ve bölgelerden öğrenciler tanışma ve kaynaşma şansı buluyor.
Şehrin gürültüsü ve stresi yanına kirli havasından uzaklaşan ve kamp süresince temiz dağ havası soluyan gençler, sadece buradaki aktivitelerde eğlenip spor yapmıyorlar. Aynı zamanda hayata dair önemli kazanımlar da elde ediyorlar.
Kampın bitmesini istemeyen, bir kamp bittiğinde sonraki kamp için geri sayıma başlayan gençler yanında tecrübeli kamp şefleri gözetiminde görev alan genç liderler de Kantara tutkularını dile getirmeden geçmiyor.

Kamplara katılan öğrenciler ve liderler Kantara Gençlik Kampı hakkında şöyle diyor:

Hasan Debeş (Lider): Kantara Gençlik Kampları hem ortaokul ve lise gençleri hem de üniversite öğrenimi gören liderler için denenmesi gereken bir tecrübedir. 18 yaşını doldurup liderlik eğitimi alan üniversite öğrencileri burada kendilerini ve liderlik yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor. Şahsen 6’ıncı sınıftan beridir öğrenci olarak katıldığım bu kamplar gençlerin yazı iple çekmelerinin başlıca sebebi haline gelmiştir. Öğrenciler için daha önce yapmadıkları spor ve kültürel aktivitelerin yanı sıra edindikleri yeni arkadaşlarda bu kampın kazanımlarından. Doğanın eşsiz olduğu bir alanda yapılan bu kamplara her gencin katılıp deneyimlemesini tavsiye ederim.

Zehra Çelik (Lider): Kantara'da eğitim, eğlence, spor ve hayat çok başka. Hayatımızın bir parçası olduğunu düşündüğümüz her yere ve her şeye bu kadar uzakken, bunların hiçbiri aklımıza gelmiyor. Doğanın içinde oluşturulmuş yaşam alanının verdiği huzurdan dolayı ve kamp dışındaki hayatımızdan çok daha net kurallar olmasına rağmen Kantara’da yaşananların eşi benzeri yok bizler için. Kamplar bizler için bir bağımlılık oluyor, ordan gitsek de bir yanımız hep orada kalıyor.

 
Sima Osum (Öğrenci):
Gençlik yıllarımızın en güzel anılarını, kalıcı dostluklarını ve vazgeçilmez doğasını barındıran saf bir yerdir Kantara Gençlik Kampı. Biz gençlerin sayesinde de Kantara kampının bu güzellikleri gelecek nesillere ayni saflıkla aktarılacaktır.”

Mert Güçlücan (Öğrenci): “Kantara Gençlik Kampı, çocuklar ve gençlerin eğlenceli vakit geçirmeleri için ideal bir yerdir. Bisiklet ve yürüyüş gibi birçok aktivitesi bulunmaktadır. Bu aktiviteler normal hayatında spor yapmayan, dışarı pek çıkmayan çocuklar ve gençler için harika bir deneyimdir. Kamplarda, normalde çok zaman geçiremediğiniz arkadaşlarınızla bile çok eğlenceli günler geçirip çok da eğlenebilirsiniz. Ben bütün ailelere Kantara kampına güvenip çocuklarına bu deneyimi yaşatmalarını öneriyorum.”