İskele Belediyesi kent sınırları içerisinde yürütmekte olduğu rekreasyon alanı düzenleme ve yeşil alan yaratma çalışmalarına planlı olarak devam ediyor. Belediyeden yapılan açıklamada, İskele Belediyesi ile Noyanlar Group işbirliğinde Long Beach Doktorlar Sitesi bölgesinde hayata geçirilmekte olan yeşil alan düzenleme ve spor tesisleri projesinde sona gelindiği ifade edildi. Yerel yönetim-özel sektör işbirliği açısından öncü bir proje olarak gerçekleştirilen uygulamanın, kentin sağlıklı olarak gelişebilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi. Yeni oluşturulan yeşil alanda incelemelerde bulunarak ağaç diken İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ile Noyanlar Group direktörlerinden Ahmet Noyan’a, Belediye Müdürü Tahir Musalar ve Başkan Danışmanı Mehmet Erkul da eşlik etti.

Doktorlar sitesi bölgesinde üç bin beş yüz metrekare alan üzerinde yürütülen proje kapsamında çeşitli türlerde ve yaşlarda yetmiş beş adet ağaç (palmiye, hurma, kauçuk jakaranda, alev ağacı)  dikimi gerçekleştirilirken, bin adet çit servi ile de yeşil bir doku elde edildi. Proje kapsamında çok amaçlı bir saha – basketbol, voleybol, futbol, çardak ve yürüyüş yolları yapımı tamamlanırken, planlanan alanlara çocuk oyun grupları, açık alan fitness  aletleri ve kent mobilyaları montajı gerçekleştirildi.

Çağdaş ve yaratıcı bir kent yaratmak hedefiyle yürütülen çalışmalarda kentin sağlıklı olarak gelişebilmesi için yeşil alanların, dinlenme parklarının ve sportif alanların düzenlenmesi hedefleniyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Noyanlar Group direktörlerinden Ahmet Noyan, İskele Long Beach bölgesinin Kuzey Kıbrıs’ın yeni yaşam alanı olarak değer kazandığına işaret etti. Firmalarının Long Beach bölgesindeki yatırımlarına öncelik verdiğini belirten Noyan, İskele Belediyesi ile uyum içerisinde çalışmaya büyük özen gösterdiklerine vurgu yaptı. İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun’a özelde kendilerine genelde özel sektöre sağladığı destek ve yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Noyan, bölgenin gelişmesi için işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ise, bölge halkının yaşam kalitesini artıracak bir projeyi daha hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İskele kentinin yaratıcı ve yenilikçi bir kimlikle gelişimine devam ettiğine vurgu yapan Orun, ortaya konmakta olan vizyoner stratejilerin tüm paydaşların katkısı ile uygulamaya konduğunu söyledi. Özel sektör ve sivil toplumla kurulan işbirliğinin daha iyi bir gelecek için büyük güç oluşturduğuna işaret eden Orun, Noyanlar Group ailesine sağlıklı kent yaratmak yolunda koyduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Sürdürülebilir bir yaşam hedefiyle çalıştıklarını belirten Orun, İskele’nin ışıltılı geleceğinde yer almak için tüm yatırımcıları ve yeni yerleşimcileri kente davet etti.