Hurdalardan kendi motosikletini yarattı
 

Motosiklet tutkunu Fuat Güngörmüş, hobi amaçlı başladığı motosiklet tamiratında kendini aştı ve hurdalıktan topladığı parçalarla bir motosiklet yarattı.Güngörmüş, motosiklet tutkusu ve kendi motosikletini nasıl oluşturduğunu North Cyprus UK'e anlattı.

Mine AVKIRAN NUR

 

Fuat Güngörmüş isimli genç, motosiklet tutkusunu yaratıcılığıyla birleştirerek hurda parçalardan kendi motosikletini oluşturdu.

Babası Yusuf Güngörmüş'ün motosiklet tutkusundan çocuk yaşta etkilenen Güngörmüş, erken yaşta faklı marka ve modellerde çok sayıda motosikleti tanıma ve sürme fırsatı buldu. Fuat Güngörmüş, babası gibi bozulan motosikletleri kendi tamir etmeye başlayınca hurda bir motosiklete de hayat verebileceğinden emin oldu.
Bilgisayar bölümü mezunu olan Güngörmüş, özel bir sigorta şirketinde çalışıyor. İş çıkışı evinin bahçesinde kurduğu atölyede vakit geçiren Fuat Güngörmüş'ün en büyük destekçisi olan eşi Semiha Güngörmüş, eşinin çok kazancı olmamasına rağmen dişinden tırnağından artırdığını motosiklet parçalarına harcamasını hoşgörüyle karşılıyor.



9 ayda motosiklet yaptı
Fuat Güngörmüş, ortaokula giderken Mobilet marka motosikletle tanışmış. Üniversite yıllarında elektrik işçiliği yaparak kazandıklarıyla Suziki Birdy ve Gilera Full Cross gibi farklı markalarda iki motosikletin sahibi olmuş.
Güngörmüş, hurdaları yepyeni bir motosiklete dönüştürme serüvenini de şu sözlerle anlatıyor:
"2017'nin Kasım ayıydı. Değirmenlik'te bulunan hurdalıkta 1980 yapımlı Suziki marka GSX 400 Twin model bir motosikletin makinesini buldum. Sonra başladım diğer parçaları aramaya. Ön-arka rims, ön beron derken işime yarayabilecek tüm parçaları alıp hurdacıya da 500 TL ödeyip atölyeme gittim. Babam Yusuf Güngörmüş'ün yönlendirmesiyle yaklaşık 9 ayda yeni bir motosiklet yarattım."

Aylar süren çabanın ardından motosikleti çalıştırmayı başaran Güngörmüş, "Motosikletin sesini duyunca büyük heyecan yaşadım" diyor.
Güngörmüş, hurdayı dönüştürürken bazen atölyede bir saat zaman geçirdiğini, bazen de sabahladığı zamanlar olduğunu söylemeden de edemiyor.

 


Sürmek değil dönüştürmek daha cazip

Dönüştürdüğü motosikletin şu anki değerinin yaklaşık bin 500 STG olduğunu söyleyen Güngörmüş, "Yeniden yaratmış olmaktan büyük sevinç duyuyorum. Değerinin üzerinde fiyat verseler motosikletimi satamam" diyor.
Motosiklet sevdasını aşılayan babasıyla sık sık gezilere çıkan Fuat Güngörmüş, Kuzey Kıbrıs'ta giderek artan trafik kazaları nedeniyle motosiklet sürme hevesini kaybettiğini belirtiyor ve ekliyor: "O kadar çok arkadaşımı ve yakınımı trafiğe kurban verdim ki artık motosiklet sürmek değil dönüştürmek daha cazip geliyor."