Doğal bebeklerin ticaretini yapıyor... Doğal yaşam sevgisine sahip olan Yeliz Bilen, ikiz bebek sahibi olunca doğal ürünlerle hazırlanan örgü bebekler ve bebek eşyaları yapmaya başladı; ürünleri ilgi görünce işi ticarete döktü

Siparişler alıyor...Birçokların ne olduğunu bilmediği "amigurumi" oyuncaklar, kimyasal içermeyen doğal yapısıyla her ailenin çocuğuna almak istediği pamuk ipten yapılmış sağlıklı bir obje. Bu teknikle oyuncaklar yapan Bilen'in, çok daha büyük kitlelere ulaşabilmek için Facebook’ta "Yeşil sepet", Instagram’da da "yesilsepet.handmade_toys" adında sayfası bulunuyor. Bilen, bu siteler üzerinden siparişler de alıyor

Konu "gözbebeklerimiz", "canımız" çocuklarımız olunca, içeriğindeki kimyasallar nedeniyle plastik oyuncaklardan giderek uzaklaşıyoruz. Bunlar yerine daha doğal olan "amigurumi" oyuncaklara ilgi giderek artıyor.

Amigurumi, Japonlar'ın tığ işi ile pamuk ipten yaptığı, içi doldurulmuş doğal bir oyuncak.

Doğayı ve doğal yaşamayı seven Yeliz Bilen de, Japonlar'ın dünyaya tanıttığı "amigurumi" tekniği ile çocuklara örgü oyuncak ve doğal ürünlerle bebek eşyaları yapıyor.

Doğal yaşam sevgisiyle yola çıktı

Çocuk sahibi olunca, daha doğal yaşama istek duyan Bilen, ikiz bebeklerini büyütüp okula gönderdikten sonra, "amigurumi" tekniğiyle oyuncak yapmaya karar vermiş.

Yeliz Bilen, daha önce hiç tığ işi yapmamış olması nedeniyle bu tekniği öğrenmesi zaman almış ve kitaplar ile videolar yardımıyla "amigurumi" tekniğini öğrenmeyi başarmış.

Bilen, böylece, evinin bir köşesini atölye olarak kullanmaya başlamış. Yaptığı oyuncaklar çevresi tarafından ilgi görünce, iki yıl önce en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinde sayfa açmış.

Yeliz Bilen’in sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta "Yeşil sepet", Instagram’da da "yesilsepet.handmade_toys" adında sayfası bulunuyor.

Doğa aşkıyla bilinen Yeliz Bilen, şunları kaydetti:

" ‘Neden Yeşil sepet?’ derseniz, ‘yeşil’ doğadan geliyor. Sepet de bir sepet dolusu kadar az miktarda anlamında. Zaman zaman sepetle gezerek satış yaptığımız da oluyor. Tamamen doğal bebek eşyaları da ilgi görüyor".

  1. tekniğiyle bebekler yapan Bilen, örgü bebekler dışında akağaç kullanılarak yapılan, plastik içermeyen emzik zincirleri ve diş kaşıyıcıları yaptığına da dikkat çekiyor.
  2. Bilen, ürünlerinin bakteri üretmeyen, üzerinde kimyasal cila bulunmayan ve Avrupa Güvenlik Standartları’na uygun sağlıklı oyuncak sertifikasına sahip olduğunu belirtiyor.

Emzik zincirleri ve diş kaşıyıcılara doğal balmumu ve zeytinyağı karışımı kullanıldığını ifade eden Bilen, “Ürünleri isme özel olarak hazırlıyoruz. Ayrıca ürünlerimiz tamamen doğal ve fiyatları çok uygun” diyor.

Amigurumi bebekler ortalama 3 günde hazır

Yeliz Bilen, büyük emek ve özenle ürettiği amigurumi bebekleri ortalama üç günde hazırlayabildiğini söyleyerek, bebeklerin büyüklüğüne ve detaylarına göre bu sürenin değişebileceğini ifade ediyor.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden sipariş alan Yeliz Bilen, doğal ürünlere ilginin giderek artmasıyla, hem örgü bebekler, hem emzik zincirleri, hem de diş kaşıyıcıları için yoğun talep aldığını belirtiyor.

Yeliz Bilen, yurtdışından sipariş verecek olanlara, ürünleri, birkaç hafta içinde ulaşacak şekilde posta ile gönderebileceğini ifade ediyor.