Güney Kıbrıs’ta geçen hafta Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde binlerce kişinin katıldığı protestonun ardından Sigma TV kanalına düzenlenen saldırıyla bağlantılı olarak hafta içinde gözaltına alınanların serbest bırakılması ve Covid kısıtlamalarını protesto etmek için dün yüzlerce kişi adalet bakanlığı önünde toplandı.

Adalet bakanlığı dışında, yaklaşık 500 protestocu 'Kahrolsun Anastasiades cuntası', 'Ekmek, eğitim, özgürlük' gibi sloganlar attı ve hükümetin yolsuzlukları ve skandallarıyla ilgili konuşmalar yapıldı.

Polis, kalkan ve gösteri karşıtı ekipmanlarla yoğun güvenlik önlemi alırken, isyanlarda kullanılan araç olay yerine getirildi.

Göstericiler, SafePass uygulamasının derhal kaldırılması, 1 Ağustos'ta sona erecek olan ücretsiz testin devam etmesi ve aşısız çalışanlar için 72 saatlik test kuralının sona ermesini talep etti.

Protestocular ayrıca cumhurbaşkanı ve tüm partiler ve işverenlerden aşının zorunlu kılınmayacağına dair bir açıklama talep etti ve vatandaşların aşılı ve aşısız ayrımına son verilmesi çağrısında bulundu.

Ayrıca aşı olmayı reddettikleri için kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik yıldırma, şantaj ve işten çıkarma tehditlerine bir an önce son verilmesini, “yasadışı ve anayasaya aykırı kararnamelerin” derhal kaldırılmasını istediler.

Protestocular şu anda tüm milyonların hızlı testlere harcandığını ifade ederek, hastanelerin “kamu ve özel sektör çalışanları ile birlikte güçlendirilmesi” çağrısında bulundular.