Güney Kıbrıs’ta meydana gelmiş bazı şiddet ve dolandırıcılık olayları Rum basınında geniş yer buldu.

Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’ta bazı dolandırıcıların Rum Elektrik Dairesi (AİK) çalışanlarının kılığına girerek özellikle yaşlı kişileri dolandırdıklarını belirtirken, Politis gazetesi ise Güney Kıbrıs’ta sahte doktorlara dikkat çektiği bir habere geniş yer verdi.

Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’ta bazı dolandırıcıların, özellikle yaşlı insanları Rum Elektrik Dairesi’nden (AİK) geldikleri yalanıyla kandırıp dolandırdıklarının tespit edildiğini yazdı.

Gazete, bu kişilerin belirledikleri evlerin elektriklerini kestiklerini, daha sonra da ev sahiplerinin kapısını çalarak, elektriklerini normalden daha ucuza yeniden açtırabileceklerini söyleyerek kandırdıklarının tespit edildiğini aktardı.

Haberde, Limasol’da son 24 saat içerisinde bu tip 10 vaka gerçekleştiği belirtilirken, dolandırıcıların ev başına 500 ‘er Euro topladıkları vurgulandı.

Politis gazetesi ise, Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren sahte doktorlar konusunu manşetine taşıdı.

Gazete, Güney Kıbrıs’ta  uzman olmadıkları alanlarda hasta kabul eden birçok doktorum bulunduğunu, diplomalarını üçüncü ülkelerden almış, diplomalarını onaylattırmadan doktorluk mesleğini icra edenlerin de bulunduğunu aktardı.

Konunun Rum Meclisi Sağlık Komitesi’nde ele alınmasının beklendiğini belirten gazete, 2016-2022 yılları arasında bu tip 15 olayın Rum polisinin bilgisi dahiline geldiğini vurguladı.

-        Dört kişiyi bıçakladı

Gazete bir diğer haberinde ise, 63 yaşındaki bir şahsın dört kişiyi bıçaklayarak yaraladığını yazdı.

Haberde, Cumartesi günü sabaha yakın saatlerde bir şikayeti değerlendiren Rum polisinin, 63 yaşındaki bir şahsı, evinin avlusunda dört yaralı kişiyle tespit ettiği belirtildi.

Şahsın olay yerinde tutuklandığı, yaralıların ise hastaneye kaldırıldıkları ve durumlarının iyi olduğu vurgulandı.

-        Uyuşturucuya tutuklama

Alithia gazetesi ise, Larnaka’da 37 yaşındaki bir şahsın evinde yapılan aramada 4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildiğini ve şahsın tutuklandığını yazdı.