Gazimağusa Belediyesi, turizmde yoğunluğun yaşandığı yaz dönemi öncesinde kent genelindeki eski eserlerde temizlik çalışması başlattı. Baharın yaklaştığı günlerde temizlik alanında çalışmalarını yoğunlaştıran Gazimağusa Belediyesi, Suriçi’ndeki tarihi mirasın korunması bilinciyle hisarlar ve hendek başta olmak üzere, eski eserlerin her noktasında temizlik çalışması yapıyor.

 

Önemli sayıda tarihi eseri bünyesinde barındırması nedeniyle büyük bir turizm potansiyeline sahip Suriçi’nde düzenli çalışma yapan ekipler yeni başladığı geniş çaplı çalışmayla tarihi yerlerde çevre düzenlemesi ve temizlik faaliyetleri yanında aydınlatma tamiratlarını da yapıyor.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Gazimağusa Suriçi’nin sahip olduğu tarihi mirasın korunup geliştirilmesi için hassasiyet göstermeye devam ettiklerini, özgün tarihi kimliği ile dünyanın ender noktalarından biri olan Gazimağusa’nın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için uğraş verdiklerini belirtti. Adeta bir açık hava müzesi olan Suriçi’nin cazibesini artırmak ve turistlerin kentte geçirdikleri zamanı olabildiğince uzatmak hedefiyle çalıştıklarını kaydeden Kayalp, bu hedefle ‘Suriçi Canlandırma Projesi’ni uygulamaya devam ettiklerini belirtti.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Gazimağusa’yı dünyada daha tanınır duruma getirmek için tarihi mirasın özgün şekliyle korunmasının önemine dikkat çeken Kayalp, turizmin kent ekonomisi için çok büyük önemi olduğunu, özellikle ekonominin daraldığı bir dönemde turistik hareketliliğin Gazimağusalılar için hayati önem taşıdığını da vurguladı.