Gazimağusa Belediyesi, yaptığı düzenleme doğrultusunda, Kurban Bayramı süresince hizmetlerini aralıksız sürdürecek. Bütün birimler bayram süresince doğacak gereksinimlerin karşılanması amacıyla yeniden organize edildi. Bayramın 1. gününe denk gelen Perşembe Pazarı kapalı olacak.

 

Merkezden kaynaklanacak herhangi bir aksama veya büyük çaplı arıza olmaması durumunda, bölgeler belirlenen program çerçevesinde su almaya devam edecek. Bayram tatili süresince, su hatlarında meydana gelecek patlak ve arızalar için Belediyenin Su İşleri Birimi’nin acil durumlarda kullandığı 0548 8166030 numaralı telefonu aranabilecek. Sağlık Birimi ise vatandaşların acil durumlarda arayabileceği bir ekibi hazır tutacak. Vatandaşlar Gazimağusa Belediyesi sınırları dahilinde sağlık konusundaki şikayetlerini 0548 8166037 numaralı telefona bildirebilecek.

 

Gazimağusa Belediyesi mezarlıklarda, şehitlikler ve camilerde devam ettiği rutin çalışmalarına ek olarak bayramda yaşanacak yoğunluğa karşı hem temizlik hem su konusunda doğacak ihtiyaçları karşılamak için önlemlerini aldı. Bayram tatili boyunca evsel atık toplama hizmetlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan mevcut program aynen uygulanırken, sokakların genel temizliği tatil boyunca, sadece ana arterler ve meydanlarda devam edecek. Ayrıca arife günü ana arterlerde ve Suriçi’nde ekstra çöp toplama hizmeti verilecek.

 

Gazimağusa Belediye Mezbahası’nın arife günü olan Çarşamba günü karantina bölümü açılacak ve hayvan kabul edilecek. Bayramın birinci günü kurban kesimi için açık olurken, ikinci, üçüncü günleri kapalı, dördüncü günü ise 13:00’dan itibaren hayvan kabul edilecek. Cenaze ve defin hizmetleri, her zaman olduğu gibi, bayram ve tatil günlerinde devam edecek. Bu konuda 0548 8166051 numaralı hizmet telefonu, yirmi dört saat aranabilecek.

Gazimağusa Belediyesi, acil durumlar için bütün birimlerinde acil müdahale ekiplerini sürekli göreve hazır durumda bulundururken, vatandaşlar, acil durumlarda Gazimağusa Belediyesi’nin 185 veya 630 0 500 numaralı telefonlarını arayabilecek.