Gazimağusa’nın renkli simalarından, belediye işçisi Cemal Balçık, Türkiye’nin ünlü futbol takımı Galatasaray’ın fanatik taraftarı…


Gazimağusa’nın renkli simalarından, belediye işçisi 44 yaşındaki Cemal Balçık, Türkiye’nin ünlü futbol takımı Galatasaray’ın sevdalısı.

 “Galatasaray uğruna, canımı veririm” diyen fanatik taraftar Cemal Balçık, sarı kırmızı takımı Galatasaray uğruna yapmayacağı şey yok.       

Koyu Beşiktaşlı bir babanın, fanatik Galatasaraylı oğlu olarak büyüyen Cemal Balçık, sarı kırmızılı takıma olan hayranlığını North Cyprus’a anlattı.

Cemal Balçık, takımına büyük bir sempati ve hayranlık duyuyor. Bizle, geçmişe doğru yolculuk yapan “Cimbomlu Cemal”, ister evde, ister  işte, ister gezmede hiç fark etmez, üzerinden Galatasaray formasını çıkartmıyor.

Dolabında koleksiyon haline gelen formalarını giymekten büyük keyif alan ve kendisini bildi bileli Galatasaraylı olduğunu anlatan Cemal Balçık, en çok da, rahmetli babasıyla Beşiktaş-Galatasaray maçlarını izlemeyi özlüyor…

 

Maç için arabasını sattı
Yıl 2000, Cemal Balçık,bir otelde garson olarak çalışır.

Büyük ilgi duyduğu Gatalasaray’ın, Danimarka’da final maçı var.

Maça gidecek, birikmiş parası olmayan Cemal Balçık, Doğan marka aracını satar ve Danimarka’nın yolunu tutar. Kendi gibi Galatasaray taraftarlarıyla, tribünlerde takımına destek verir.

Cemal Balçık, Danimarka’da yaşadığı heyecanı şöyle devam ediyor:

 “Ölsem de o heyecanı unutmam. Amcam Naim Balçık sayesinde, sarı kırmızılı takıma sevdalandım. Danimarka’daki Arsenal-Galaasaray maçı benim için unutulmazdır. Maça gidecek param yoktu, kuruş kuruş biriktirip aldığım Doğan marka aracımı sattım ve maça gittim.

Bin TL’ye satmıştım. Tamamıyla biletimi kestim ve gittim. O maça birçok taraftar gitmişti… Çok büyük bir sevgi seli vardı, sarı kırmızılı takıma. Galatasaray penaltılar sonrası maçı almıştı… Ben de penaltıların atıldığı kalenin arkasındaydım. Çok heyecanlanmıştım… Heyecanımı kelimelerle anlatamam. O maçta inanılmaz şeyler hissettim. Maç sonrası sabaha kadar hiç uyumadım. Rüya gibiydi…

İstanbul’a döndüğümüzde. Türkiye adeta tek yumruk olmuştu. Bende onlarla o heyecanı yaşadım, o günü ömür boyu unutmayacağım!”

 

Kaybettiklerinde ağlarım…
Galatasaray futbolcularının tümünün kendisi için büyük önem taşıdığını anlatan Cemal Balçık, Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Şelçuk İnan ve Hacı’ya ayrı bir hayranlığı olduğunu da dile getirdi.

4 yaşından beridir Galatasaray hayranı olduğunu vurgulayan Cemal Balçık, Galatasaray’ın maçı kaybettiği zamanda yemek dahi yemediğini, hatta hünkür hünkür ağladığını anlattı.

Cemal Balçık, özellikle Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı yenmesini hazmedemediğini belirterek, üç yıl önce İstanbul’daki bir maçta, takımı mağlup olduğu için tüm arkadaşları gezerken kendisinin otel odasından çıkmadığını sözlerine ekledi.

Galatasaray sevdalısı Balçık, şöyle devam etti:

 “Galatasaray’ın hayatımda ayrı bir yeri var. Yendiği zaman sevinirim, kaybettiğinde üzülürüm. Hatta kaybettiğinde, hasta olduğum günleri hatırlarım. Hünkür hünkür ağladığımı, uyku uyumadığım akşamları bilirim.

Kız kardeşim ve yeğenciğim de Galatasaraylı. O’nları da bu takıma aşıladım. O’nlar gibi mahallenin küçüklerini de…

O’nlara marketten yemiş alıp, Galatasaray takımını tutmalarını söylüyorum. Kimisi dinliyor, kimisi dinlemiyor…

Kimisi de ‘Seni kandırdım, ben Fenerbahçeliyim’ diye benle alay ediyor…’ Büyüyüp, genç delikanlı olanlar da var hatta aralarında… Beni gördüklerinde ‘Senin sayende Galatasaraylıyım’ diyor. Benden bundan büyük gurur duyuyorum…”