Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi’nin, Loizidou kararına ilişkin incelemeyi kapattığını, bu kararın 2005 yılında kurulan Taşınmaz Mal Komisyonu'nun (TMK) etkili bir iç hukuk yolu olarak kabul edildiğinin bir kez daha teyidi olduğunu vurguladı.

2005'te TMK'ya hayır diyenler, hatta çalışmayı yapanları "hain" ilan edenlerin buna ne dediklerini soran Erhürman, Kıbrıslı Türklerin haklarının hamasetle değil, uluslararası hukuka uygun zeminde doğru çalışmaları yapmakla korunabileceğini idrak ettiler mi?! diye de sordu.

TMK’nu Rumlarda öfkeyle karşılamıştı

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi, Loizidou kararına ilişkin incelemeyi kapattı. Bu karar, 2005 yılında kurulan Taşınmaz Mal Komisyonu'nun (TMK) etkili bir iç hukuk yolu olarak kabul edildiğinin bir kez daha teyididir.

Kıbrıslı Türklerin çözüm iradesi zemininde, doğru çalışmaları yaparak uluslararası hukukla buluşabileceğinin en önemli örneklerinden biri TMK'dır. Kıbrıs Rum liderliği kararı öfkeyle karşılamış. Peki 2005'te TMK'ya hayır diyenler, hatta çalışmayı yapanları "hain" ilan edenler ne diyorlar?

Kıbrıslı Türklerin haklarının hamasetle değil, uluslararası hukuka uygun zeminde doğru çalışmaları yapmakla korunabileceğini idrak ettiler mi?!