Başbakan Tufan Erhürman, arama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ve sonuç alınamaması durumunda ekiplerin çoğaltılarak arama alanının genişletileceğini söyledi.

Başbakan Erhürman, Ciklos ziyareti sırasında BRT'ye yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının gece boyu devam etmesi için gerekli tertibatın alındığını belirtti.

Erhürman, “Bölgeden su boşaltılıyor çünkü sunun bulunduğu noktada arama yapmak mümkün olmadı. Bulanık olduğu için dalgıçlarla da ulaşmak mümkün olmadı. Şimdi özel bir tertibat alındı. Hızla su boşaltılıyor. Birkaç saate kadar daha rahat bir arama ortamı ortaya çıkacak” dedi. 

Başbakan Erhürman yarın öğle saatlerine kadar sonuç alınamaması durumunda ekiplerin çoğaltılarak diğer bölgelerde de arama çalışmalarına devam edileceğini söyledi. 

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü ve sivil savunma teşkilat başkanlığı personelinin 24 saat esası ile çok yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Başbakan, Gaye Soyutok’a en kısa zamanda ulaşmayı umduklarını belirtti.