Din işleri Başkanı Talip Atalay, Ramazan ayında  sosyal dayanışma ve  kardeşliğin en güzel örneklerinin sergilendiğini ifade etti.

 

Din işleri Başkanı Talip Atalay yayımladığı bayram mesajında; bayramların dargınlıkların, kırgınlıkların sona erdirilmesi, yaşlı, yoksul, yetim ve kimsesizlerin gözetilmesi, çocukların sevindirilmesi gibi insani, ahlaki ve dini gereklilikleri kültürel potada bir araya getirerek, milli ve manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı yaptığını ifade etti.

 

Atalay, geleneklere uygun olarak her bayram olduğu gibi bu bayramda da, büyükleri, akraba, dost ve komşuları, kimsesiz ve hastaları ziyaret etmenin gereğine işaret etti.

 

HALA SULTAN’A 1000 KİŞİLİK ZİYARET

 

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Hala Sultan Tekkesi’nde bin kişilik bir kafile ile bayram namazı kılınacağını belirterek, “İlan, kayıt ve diğer işlemler için 24 saatten az vaktimiz olmasına karşın, gösterilen ilginin yoğunluğu, Kıbrıs Türkü’nün manevi mirasına ne denli sahip çıktığını göstermektedir” dedi.

 

Pek çok kişinin bin kişilik limit nedeniyle ziyaret için kaydolamadığını belirten Atalay,   “Niyetimiz ve yaklaşımımız kutsal mekânların ziyaretine yönelik kısıtlamaların tümden ortadan kaldırılmasıdır” dedi.

 

Atalay,  dünya Müslümanları için manevi değeri çok yüksek olan Hala Sultan Tekkesi’ne  ziyaretin gerçekleşmesindeki desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı’na, müzakere heyetine, üç yılı aşkın zamandır gerçekleştirdikleri temaslara katkıları nedeniyle  Başbakanlık ile Dışişleri Bakanlığı’na,  ziyaretin gerçekleşmesine yönelik yapıcı  tutumları nedeniyle de  Güney Kıbrıs Kilisesi Başpiskoposluğu’na teşekkür etti.

 

Atalay,  Ramazan Bayramı’nın millete, İslam alemine, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

 

BAYRAM NAMAZI 06.36’DA

 

Öte yandan Atalay mesajında Ramazan Bayramı namazı ile ilgili hatırlatmalarda bulundu.

 

Buna göre, bayram namazı KKTC’de 28 Temmuz Pazartesi günü, saat 06.36’da kılınacak. Selimiye Camii’ndeki bayram namazı BRT’den naklen yayınlanacak.

 

Bayram namazı  Hala Sultan Tekkesi’nde ise, saat 09.00’da kılınacak.

Bu arada, KKTC’de  ailede birey başına 17,5 TL olan fitre miktarının bayram namazından önce verilmesi gerekiyor.

 

Mesajda Bayramın ikinci günü saat 11.30’da Din İşleri Başkanlığı bahçesinde bayramlaşma etkinliği gerçekleştirileceği de bildirildi.