Özel Haber

 

   Gazimağusa’nın yeni kaymakamı, deneyimli müzik öğretmeni, Mağusa sevdalısı Şifa Çolakoğlu  oldu.

   Beran Bertuğ’dan sonra, ikinci kadın kaymakam olan Şifa Çolakoğlu, kişiliğini, meslek yaşamını, hedeflerini North Cyprus UK’e anlattı.

   1972’de İngiltere’de doğan Şifa Çolakoğlu, iki çocuk annesi mükemmel bir anne… 4 yıl İngiltere’de yaşadıktan sonra, ülkesine dönen Şifa Çolakoğlu, Lefkoşa’dan sonra, doktor babasının Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne tayini çıkmasıyla ailesiyle Mağusa’ya yerleşir.

   Gazi İlkokulu ve Namık Kemal Lisesi bittikten sonra eğitimine Türkiye’de devam eder. 1994’te Marmara Üniversitesi’nde Atatürk Eğitim Fakültesi’nin Müzik Eğitimi Bölümü’nden mezun olur.

   Küçük yaşta basketbol ve atletizmle yakından ilgilenen Şifa Çolakoğlu, babası tarafından abisine hediye gelen kemanla müzikle profesyonel anlamda tanışan Şifa Çolakoğlu, küçük yaştan beridir adeta müziğe aşık bir isim…

   “Abim, kemanla hiç ilgilenmedi. Sesi harika olmasına karşın, daha çok babamın enjektör ve çeşitli aletleriyle oyun kurardı” diyen Şifa Çolakoğlu, ağabeyinin iyi bir göz doktoru kendisinin de müzisyen olduğunu söyledi.

   Anne ve babasının hakkını asla ödeyemeyeceğini dile getiren kaymakam, rahmetli Türkay Sungur Tekin’den keman dersi alıp, 11 yaşında Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nda keman çalmaya başladı ve ilk oğlunu dünyaya getirene kadar, çeşitli derneklerde keman çaldı.

   Sayısız dernek ve halk dansları topluluklarında, müzik yönetmeni ve müzik eğitmeni olarak görev alan Şifa Çolakoğlu, İskele, Akdoğan ve Lefkoşa’daki pek çok okula da keman çaldı…

 

Yeteneği, babadan!

   Babasının Türk Sanat Müziği’nde birçok bestesi bulunduğunu, ödüllü bir besteci olduğunu ve bu bestelerin TRT’nin repertuarında var olduğunu anlatan Şifa Çolakoğlu, müzik yeteneğini babasından aldığını anlattı.

   Mesleğe, 1994’te, şimdiki adı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi olan Lefkoşa Güzel Sanatlar Ortaokulu’nda göreve başlayarak atılan Şifa Çolakoğlu, şöyle konuştu:

   “Mezun olur olmaz, Lefkoşa’da mesleğe atıldım. 3 yıl sonra Mağusa’ya nakil aldım ve 10 yıl Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda önce müzik öğretmeni daha sonra müdür muavini olarak görev yaptım. inde bulundum. Daha sonra Çanakkale Ortaokulu’nda müdür muavini olarak nakil aldım ve daha sonra Gazimağusa kaymakamı görevine layık görüldüm.”

 

 

“Kadınlar, iyi idarecidir”

 

   Yedi yıllık idarecilik tecrübesi olan Şifa Çolakoğlu, 2’inci kadın kaymakam olmanın gururunu yaşıyor.

   ÖYAK yönetim kurulunda 9 yıldır yönetim kurulu üyesi ve 1995 yılından beridir Uluslar arası Mağusa Kültür Sanat Festivali’nin Organizasyon Komitesi’nde kesintisiz görev alanlardan, Şifa Çolakoğlu…

 

   “Kadınlar iyi idarecidir” diyen Şifa Çolakoğlu, kadınların önsezi ve bakış açılarının erkeklerden daha farklı olduğunu ileri sürdü ve ekledi:

   “Hedefim, toplum, insanlarımıza dürüst ve adil bir şekilde hizmet verebilmektir. Sorun çözebilmektir.

   Göreve başladığımda, fiziki yapının çok yetersiz olduğunu gördüm. Günümüz şartlarına göre, kaymakamlık binasının teknolojik anlamda geride kaldı. Bilgisayarlar yetersiz. Printer ihtiyacı en acil ihtiyaçlardan biri… Bütçe yetersiz gerekçesiyle istekler hep erteleniyor. Dahası, binada 1974’ten beri çalışmayan bir asansörü var. İki bakanlığın kullandığı kaymakamlık binası adeta içler acısı durumda… Hedeflerim arasında, çalışmayan asansörü çalışır hale getirmektir. Engelli vatandaşlarımızın ulaşabileceği bir bina haline getirmektir. Engelli bir birey kimlik çıkartmaya geldiğinde yukarıya çıkamıyor! Personel aşağıya iniyor. 1974’te çalışan bir asansör vardı, 40 yıl sonrasındayız ancak asansör çalışmıyor. Atıl durumda, yenisi 80 bin TL’dir. Bu çok bir para mı?”

   Binanın güvenlik açısından da yetersiz olduğuna değinen yeni kaymakam Şifa Çolakoğlu, birçok aksaklığın olmasına karşın, görevini layıkıyla yerine getireceğini ve diğer dairelerle koordineli bir şekilde çalışıp sorunlara çözüm üreteceğini söyledi.

   Mağusayı ve Mağusalıları çok seven bir insan olduğunu anlatan Şifa Çolakoğlu,  Mağusalılara hizmet verecek olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti.

 

“Tatlı-serttim”

   Güney Lefkoşa’da İngiliz Okulu’nda eğitim gören Barış ve Ekin isimli iki oğlan annesi olan Şifa Çolakoğlu, “Tatlı-sert bir kişiyim” diyor.

   Aile bağlarının kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Şifa Çolakoğlu, gelenekçi bir insan.

   Yemek yapıp, yemek yemeği de çok seven Şifa Çolakoğlu, mutfakta da iyi bir aşçı. Et yemeklerini pişirmekten büyük keyif alan Şifa Çolakoğlu, denizi ve Caretta Carettaları takip ederek yüzmeyi de çok sevdiğini dile getirdi.

   Müziğin vazgeçilmezi olduğunu yineleyen Şifa Çolakoğlu, gittiği ortamlarda kaliteli müzik olmasını tercih ettiğini dile getirdi.

   Uykusuz kalkmaya inat kitap okumaktan da büyük keyif alan Çolakoğlu, romantik, komedi ve duygusal filmleri izlemekten hoşlanıyor.

   2014 yılının, 2013’ü aratmayacak bir yıl olmasını dileyen Şifa Çolakoğlu, trafik kazaları sonucu can kaybı olmayan, çevreye doğaya, toprak anaya daha çok sahip çıkılan bir yıl olmasını diledi ve sözlerini şöyle noktaladı:

   “Dostlarıma değer veren bir insanım. Sevdiğim insanlar benim için çok değerlidirler. Sevdiklerimin yaşamımda her daim hayatımda olduğu için minnet duyuyorum. Sevdikleriyle yaşam bulan bir insanım…”