Avrupa Parlamentosu tarafından, “Mağusa İnisiyatifi”nden Okan Dağlı ile Andreas Matsis ve gazeteci Şener Levent’e Kıbrıs’ta iki toplumun barış içinde bir arada yaşamalarına katkılarından dolayı “2018 Avrupa Vatandaş Ödülü” verildi.

Ara bölgedeki Goethe Enstitüsü’nde iki toplumlu sivil örgüt “Mağusa İnisiyatifi”nden Okan Dağlı ile Andreas Matsis ve gazeteci Şener Levent için ödül töreni düzenlendi.

Avrupa Vatandaşı ödülüne layık görülen Mağusa İnisiyatifi’nden Okan Dağlı Kıbrıs Cumhuriyeti’nden Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Temsilcisi Andreas Kettis, Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Kostas Mavrisdis, Dimitris Papadakis, Takis Hadjigeorgiou, Neoklis Silikiotis ve Lefteris Christodulu ve Avrupa’dan bazı büyükelçilerin de katıldığı törende, kentin yeniden birleşmesine yönelik yaptıkları çalışmalardan söz etti. 

Dağlı: “Kavgamız devam edecek”

Okan Dağlı, sosyal medya hesabından konuyla ilgili duygularını şu sözlerle anlattı:

“Bugün Avrupa Parlamentosundan bir ödül aldık. Mağusa ve adamıza mal olmuş inisiyatifimiz adına!

Bu kentin 44 yıldır ne dikenli tellerini, ne dökülen surlarını, ne terk edilmiş Maraş’ını, ne de barikatlarını kabullenemedik. Bir grup romantik ama yüreğini avcuna almış, korkusuz, mert insanlarla doğru bildiğimizi savunduk. Tabuların üstüne gittik. Sesimiz çıktığınca bağırdık, dilimiz döndüğünce konuştuk ve yazdık. 

Bu tarihe mal olmuş kentimizi ve adamızı bölünmüşlükten kurtarana, fanatizmin her türlüsünden arındırana kadar kavgamız devam edecek. Şahsıma ve Mağusa İnisiyatifine destek veren ve tebrik eden herkesi yüreğimde hissediyorum; yürüyeceğiz, sonsuza kadar!”