Gazimağusa Belediyesi’nin halka daha iyi koşullarda ve çağdaş bir yapıyla hizmet vermesi için kapsamlı olarak hazırladığı Perşembe Pazarı Düzenleme Projesi’nin inşasına başlandı. Üretici ve tüketiciyi buluşturan çok önemli bir ticaret noktası olan Perşembe Pazarı, müteahhit şirket olarak belirlenen Taner Yolcu Construction tarafından 330 takvim gününde tamamlanacak.

Kent ekonomisine hatırı sayılır katkı yapan pazar yerinin çağdaş bir yapıyla yenilenmesi için hazırlanan proje kapsamında, 6150 metre karelik mevcut alanın üzeri kapanacak, aydınlatma sistemi kurulacak ve yağmur suyu drenaj kanalları yapılacak.

Arter: “Gazimağusalım’a yakışan bir Perşembe Pazarı olacak”

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 29 proje ile yola çıktığını ve adım adım Mağusa’nın çehresini değiştirmeye başladıklarını söyledi. Perşembe Pazarı’nın üretici ve tüketiciyi buluşturan çok hareketli bir nokta olduğunu, Perşembe Pazarı’nın çevresiyle birlikte yeniden düzenleyeceği projenin ihalesinin sonuçlanmasından sonra Eylül ayında yapımına başlandığını söyledi. Perşembe Pazarı çok büyük bir ihtiyaçtı, insanımızın her Perşembe akın ettiği, esnafımızın ekonomik olarak kazanç sağladığı bir yerdir. Alt yapısının tamamlanması ve üstünün kapatılması ile hem güneşten hem yağmurdan insanlarımızın etkilenmeyeceği ve şehre yakışan bir Perşembe Pazarı olacağını vurgulayan Arter, projenin 3 milyon 143 bin 997 TL maliyetli olduğunu ifade etti.

Arter,  zemin çalışmasıyla birlikte üstünün kapanacağı ve aydınlatma sistemi kurulacağını ifade ettiği Pazar yerinin, ilerleyen aşamada park yerleri de düşünülerek genişletileceğinin bilgisini verdi. Çağdaş bir yapıya kavuşturacakları pazar yerinin halka rahat alışveriş yapacağı bir ortam sunarken üreticilerin de iş verimliliğini artıracak şekilde yeniden düzenleneceğini, üreticilerin özellikle yoğun sıcakların yaşandığı yaz günlerinde tezgahının üzerine derme çatma brandalar çekmekten kurtaracaklarını belirtti.