Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, halkın hayrına olmayacak, mutluluk getirmeyecek ve halkın geleceği için iyi olmayacak bir anlaşmaya imza atmayacağının bilinmesini istedi.

 

Akıncı, anlaşma olması halinde ayrımsız tüm KKTC vatandaşlarının Birleşik Kıbrıs ve AB’nin vatandaşı olacaklarının altını çizdi.

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün akşam 10. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali açılışına katıldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Akıncı, açılışta yaptığı konuşmasında, festivalde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

“KİMSE TEDİRGİN OLMASIN”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs müzakerelerine değinerek kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini ve sabırla ilerleyeceklerini vurguladı.  Çetin bir müzakere sürecinin olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:

 

“Herşey güllük gülistanlık değil. Bu yol dikenli bir yoldur. Unutulmamalıdır ki 47 yıldır yürünen bir yoldur.  Ama artık her şeyin bir doyum noktası var. Artık çözümün da zamanının geldiğine inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri de böyle düşünüyor. Onlarla istişare içerisinde, kendi ülkemizin hükümetiyle, iktidarda olsun muhalefette olsun siyasal partilerimizle, Meclisimizle, sivil toplum örgütlerimizle ve en başta halkımızla bu yolu birlikte yürüyeceğiz”.

 

“İNCE ELEYİP, SIK DOKUYARAK SANDIĞA GİDECEĞİZ”

Annan Planı’nın, zaman kısıtlaması olmasından dolayı yeterince tartışılamadığını söyleyen Akıncı, halkın bu defa ince eleyip, sık dokuyarak, tartışarak ve her şeyi daha iyi bilerek sandığa gideceğini ifade etti.

 

Liderlerin anlaşması sonrası her iki toplumda ayrı ayrı referanduma gidileceğinin altını çizen Akıncı, 11 Şubat 2014 anlaşmasına sadık kalacaklarını belirtti.

 

Akıncı şunları kaydetti:

 

“Bu konuda her şeyi bilerek, okuyarak, araştırarak kendi geleceğimiz için iyi olduğuna kanaat getirerek oyumuzu vereceğiz.  Ben en başta şunu bilmenizi isterim ki halkımızın hayrına olmayacak sizlerin mutluluğunu getirmeyecek, sizlerin geleceği için iyi olmayacak bir anlaşmanın zaten altına imza atmam”.

 

“TÜM KKTC VATANDAŞLARI BİRLEŞİK KIBRIS VE AB’IN VATANDAŞI OLACAK”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı anlaşma olması halinde ayrımsız tüm KKTC vatandaşlarının Birleşik Kıbrıs’ın ve AB’nin vatandaşı olacaklarının altını çizdi.

 

Cumhurbaşkanı Akıncı konuşmasını, Tatlısu Belediyesi’nin çalışmalarını eski bir belediye başkanı olarak takdir ettiğini belirterek ve festivalin güzel geçmesini dileyerek tamamladı.