KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Vodafone Mobile Operation Limited arasında 26 Aralık 2018 tarihinde imzalanan "Enerji Verimliliğinin Sağlanması ve Geliştirilmesi"ne yönelik işbirliği protokolü kapsamında bakanlığa Enerji Üretim Sistemikuruldu.
Ekonomi ve Enerji Bakanlığına bağlı Ticaret Dairesine kurulan sistem ile akıllı enerji yönetimiyapılacak ve binadaki enerji harcaması raporlanarak elde edilecek sonuçlar üzerinden çalışmalar yürütülecek. 
"Enerji Verimliliğinin Sağlanması ve Geliştirilmesi"ne yönelik işbirliği protokolüne imza atan Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami ile Vodafone Telsim Genel Müdürü Cenk Alper önderliğindeki heyetler, kurulan sistem üzerine bugün yeniden bakanlıkta bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundular. 
Enerji Üretim Sistemiüzerinden yapılacak yönetim ile birlikte ilerleyen günlerde personele yönelik bilinçlendirme çalışmaları da başlayacak.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, hükümet programında da yazılı olan kamu binalarında enerji verimliliğini yükseltmekiçin başlatılan bu çalışmanın sonuçlarını en kısa sürede Bakanlar Kuruluna da sunma ve zaman içerisinde sistemin tüm kamu binalarında uygulanması hedefinde olduğunu belirterek Vodafone Mobile Operation Limitede teşekkür etti.