İsmet EZEL


Beysun için Gazimağusa Kaza Mahkemesi salonunda tüm çalışanların katılımı ile bir veda töreni düzenlendi.

Bu anlamlı veda töreninde bazı çalışanların gözlerinin dolduğu gözlemlendi.

Gazimağusa  Kaza Mahkemesi başkanı Talat Usar törende yaptığı konuşmada hem üzgün hem de gururlu olduğunu söylerken Bayzade bey gibi bir personel  zor yetişir dedi.

Her başlangıç gibi bir de son olduğunu vurgulayan Usar o bizim ışığımız oldu yasalar,kanunlar bilgisi ve tecrubesiyle hepimize yol gösterici oldu kendisinin yeri zor doldurulacak onu iş bilgisi ile çok arayacak insanlığı ile de çok özleyeceğiz dedi.

Arkadaşımıza kapılarımız her zaman açıktır ne o bizleri ne de bizler onu unutmayacağız. Dedi.

Yaş haddinden emekli olan Beyzade Beysun da yaptığı veda konuşmasında çok önemli çok mutlu yıllarının geçtiği bu kurumdan ayrılmanın ve konuşma yapmanın çok zor olduğunu dile getirirken  çalışmanın ,okumanın ve ek lisanın önemine vurgu yaparken her lisan bir altın bileziktir dedi.Her bilgimi arkadaşlarım ile paylaştım gizli saklı bırakmadım bundan sonra da ne zaman isterseniz bilgimi paylaşmaya hazırım bu günlere okuyarak araştırarak ve olayları küçük notları tutarak geldim.Özel defterimde binlerce olayla ilgili  notlarım vardır,tekrar ediyorum bir lisan bir insan mutlaka 2.3. lisan öğrenin .dedi.

Başkan Usar Gazimağusa Mahkemesi adına Beyzade Beysun ‘a çiçek,plaket ve özel bir hediye takdim etti.Verilen mini kokteylin ardından hatıra – anı fotoğrafları çekildi.

Beyzade Beysun kimdir

Beyzde Beysun 1955 Yeroşibu Baf doğumludur.İlkokulu Baf’ta orta ve lisyi Lefkoşa’da okudu.Mücahitlik görevinin  ardından 76 - 82  yıları arasında bankacılk görevinde çalıştı 5 yıl serbest meslekle iştigal eden Beysun 1987 de  Gazimağusa Kaza Mahkemesine  girdi Mahkeme Mukayyidi olarak görev yapan Beysun 10 yıldan sonra Mukayyitlik Amiri  oldu,emekli olduğu 5 Ekim gününe kadar da 18 yıl Mukayyitlik Amiri görevini başarı ve takdirle tamamladı.

Beyzade Beysun Gazimağusa Kaza Mahkemesinde 10 ayrı Kaza Mahkemesi Başkanı ile görev yaptı.

İngilizce ve Rumca bilen Beysun bilgilerini aktardı,paylaştı yol gösterdi,ışık oldu.

Bizler de kendisine bundan sonraki hayatında sağlık dolu günler diliyoruz.