Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde açılan snack tarzdaki "Canteen Sandwich Bar", tost, sandviç ve salataya yeni bir soluk getirdi

3 ortaklı bir mekan... Son zamanlarda adı terk edilmişliklerle özdeşleşen Lefkoşa'nın Surlariçi bölgesi, küllerinden yeniden doğmaya başladı. Bölgede açılan yeni mekanlardan biri olan "Canteen Sandwich Bar"ın dümeninde Diren Özdoğal, Aysu Diren ve Çağıl Ener var. Büyük emeklerle bir ay gibi kısa bir sürede mekanlarını hizmete açan 3 ortak, müşterilerine, birbirinden lezzetli tost ve sandviçler sunuyor. "Canteen" imzası taşıyan bu ürünlerin vegan ve vejeteryan seçeneklerin de bulunuyor

Harika pastalar da, mercimek çorbası da var...Mekanda, tost ve sandviçlerin yanı sıra harika pastalar da satılıyor. Geceleri, mercimek çorbası servisi de sunan mekan, pazartesi, salı ve perşembe günleri 09.30- 18.00, çarşamba, cuma ve cumartesi günleri de 09.30- 03.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Canteen’deki yemek çeşitlerini, Facebook, Instagram ve Yemek Sepeti’nden takip etmek mümkün

Başkent Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesi, yeni açılan café ve restoranlar sayesinde, her geçen gün canlanıyor. Lefkoşa Belediye Pazarı olarak da bilinen Bandabuliya yakınlarında yeni bir mekan daha hizmete açıldı. Adı, "Canteen Sandwich Bar"…

Daha önce Lefkoşa’nın Okullar Yolu bölgesinde, "fast food "restoran tarzında hizmet veren Canteen, kasım ayından bu yana, müşterilerini, Surlariçi’nde açılan yeni mekanında ağırlıyor.

İşletme üç ortaklı…

Diren Özdoğal, Aysu Diren ve Çağıl Ener’in ortak olduğu Canteen, sandviç, tost ve salata çeşitleriyle hizmet veriyor. Üç ortak, bu işe çok büyük emek verdi.

North Cyprus UK Gazetesi muhabiri, ortaklar Diren Özdoğal, Aysu Diren ve Çağıl Ener ile içten ve samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Diren Özdoğal, tiyatrocu olsa da, sanatın, Kuzey Kıbrıs’ta para kazandırmadığını görünce böyle bir mekan açmaya karar vermiş ve Lefkoşa’nın Okullar Yolu bölgesinde, kız arkadaşı Çağıl Ener ile birlikte "Canteen"i işletmeye koyulmuş.

Diren ve Çağıl, daha sonra arkadaşları olan Aysu Diren’in yaptığı pastaları da satmaya başlamış. Diren Özdoğal, Aysu Diren ve Çağıl Ener, bir süre sonra Surlariçi bölgesinde, eski bir pastane imalathanesi olan yeri görerek, buraya taşınmaya karar vermiş.

Diren Özdoğal, mekanın durumunu şu sözlerle anlatıyor:

“Dükkanın içerisine girdiğimizde tek kelimeyle virane bir yerdi. Tasarımcı olan Çağıl, yeteneğini gösterdi, ben inşaat işiyle uğraştım. Hep birlikte yardımlaşarak bir ay gibi kısa bir sürede, Canteen Sandwich Bar’ın yeni mekanını ortaya çıkardık.”

Harika pastalar da var

İşletmenin ortaklarından Aysu Diren de, Canteen’in şefi. Gastronomi Mutfak Sanatları mezunu olan Aysu Diren, bir süre sağlık sorunlar yaşamış olsa da kısa sürede toparlanıp kendini mutfağa adamış.

"Aysu’s Cake" adıyla pastalar yapan Aysu Diren’in sıcak mutfağa merakı hep sürmüş ve bir gün kendini Canteen’in şefi olarak bulmuş.

Aysu Diren, mutfak şefliğinin yanı sıra "Aysu’s Cake" markasıyla pastalar yapmaya devam ediyor. Diren Özdoğal, Aysu’nun yaptığı pastaların hayranı ve günün sonunda satılmayan pastaları yemek için sabırsızlıkla bekliyor.

Bildiğiniz sandviç ve tostları unutun

Bildiğiniz sandviç ve tostları unutun. Snack tarzdaki Canteen’de, tost ve sandviçler, bildiğimiz lezzetlerden biraz farklı.

Birbirinden lezzetli tost ve sandviçlerde "Canteen" imzası var. Ayrıca, vegan ve vejeteryan seçeneklerin de olması, işletmeye bir artı daha kazandırıyor.

Pazartesi, salı ve perşembe günleri 09.30- 18.00, çarşamba, cuma ve cumartesi günleri de 09.30- 03.00 saatleri arasında hizmet veriliyor.

Geceleri mercimek çorbası var

Geceleri, mercimek çorbası servisi de var. Kıbrıslıların çok sevdiği bu çorba, Canteen’de anne ve ninelerimizin hazırladığı tarzında pişiriliyor. Bu nedenle bu çorbayı içen birçok kişi ‘ninemizin çorbası gibi’ örneğini veriyormuş.

Canteen’deki yemek çeşitlerini, Facebook, Instagram ve Yemek Sepeti’nden takip etmek mümkün.

“Her gün yeni bir rüyaya uyanıyoruz”

“Her gün yeni bir rüyaya uyanıyoruz” diyen Diren Özdoğal, Surlariçi’nin durumuna değinerek, süreç içerisindeki değişime dikkat çekiyor ve şunları söylüyor:

“Surlariçi’ne ilgi nasılsa, Canteen’e de ilgi öyle. Surlariçi bir dönem terk edildi, sonra restoran, café, coffee shop ve barların açılmasıyla giderek canlanmaya başladı. Surlariçi’nde oluşan kültür ile Kıbrıslı insanın kültürü arasında bir çatışma oldu ancak açılan mekanlar sayesinde bu kültür çatışmasının üstesinden gelindi. Bölgede birçok bar ve café var ama snack tarzda bir mekan yoktu. Bu eksikliği gördük ve ihtiyaca yanıt verdik. Aldığımız tepkiler de bizi daha da motive ediyor. Bu işletmeyi şimdiki haline getirene kadar çok emek verdik. Şimdi her sabah dükkanımıza geldiğimizde yeni bir rüyaya uyanıyoruz.”