27 Kasım Cumartesi günü Boris Johnson tarafından İngiltere’ye gelen herkes için zorunlu Covid PCR testlerinin tanıtılması, bilim adamları tarafından Omicron varyantı hakkında daha fazla bilgi edinmek için zaman kazanmanın bir yolu olarak memnuniyetle karşılandı.

Şu anda hükümetin seyahat için kırmızı listesinde 10 ülke var, bu da Güney Afrika, Botsvana, Eswatini, Lesotho, Namibya, Zimbabve, Angola, Malavi, Mozambik ve Zambiya’dan gelenlerin 10 gün karantinaya alınması gerektiği anlamına geliyor. Hükümetten yapılan açıklamada, “30 Kasım Salı günü saat 4’ten itibaren ülkeye gelen tüm yolcuların 2. gün veya öncesinde bir PCR testi yaptırmaları ve negatif bir test sonucu alana kadar kendilerini tecrit etmeleri istenecek.

Bu PCR testleri özel sağlayıcılardan satın alınabilir. Ücretsiz NHS testleri bu amaç için geçerli değildir.” Yeni önlemler aynı zamanda yarından itibaren “mağazalarda ve bankalar, postaneler ve kuaförler gibi diğer ortamlarda ve ayrıca bireyler muaf tutulmadıkça toplu taşıma araçlarında yüz kapatmanın zorunlu olacağı…” anlamına geliyor.

Kaynak: Londra Gazete