Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Okçular Vakfı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Okçular Vakfı olarak Kıbrıs Türk Halkı’nın yanında olduklarını ifade etmek için ziyarette bulunduklarını belirten Yıldız, Okçular Vakfı’nın tarihi bir vakıf olarak Kuzey Kıbrıs Kültür ve Spor Festivali’ni gerçekleştirerek, 20 Temmuz kutlamalarında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve ülkeyi ziyaret edecek olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla,  gençlerle sportif ve kültürel etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. 

Yıldız, “Bu etkinliklerle inşallah gücümüze güç katacağız, tüm dünyaya Kıbrıs Türk Halkı’nın haklı davasını duyuracağız ve bu etkinlikler yakınlığımızın pekişmesine de vesile olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, Okçular Vakfı heyetini ülkede görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdiği konuşmasında,  kültürün korunması bakımından yapılan çalışmaları takdirle izlediğine ve sportif ve kültürel etkinliklerle yakınlaşmanın önemine işaret etti.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlarken,  Vakıf tarafından düzenlenecek faaliyetlerin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir heyetle KKTC’ye geleceğini ve yapılacak etkinliklerle Kurban Bayramı ile birlikte iki bayramın da birlikte kutlanacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki yakın ilişkinin bir kez daha tezahürü olarak bunun dünyaya duyurulacağını belirten Cumhurbaşkanı Tatar,  pandemi sonrası bağların daha da güçlenerek karşılıklı ziyaretlerin artmasını temenni etti.

Gençlerin Kıbrıs konusundaki genel kültür ve eğitiminin geliştirilmesinin de önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar,  ziyaretlerinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, yapılan çalışmalar için teşekkür etti.