İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Muhammet Yaşarata, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını, bu görüşmede İngiltere’den KKTC’ye direk seferler ve direk ticaret konularında İngiliz halkına ve siyasilerine nasıl lobi faaliyetlerinde bulunacaklarını konuştuklarını söyledi.

Kuzey Kıbrıs’ta tüm siyasi partilerin yan yana hareket ettiği ve tek bir ses olması durumunda direk sefer ve direk ticaret konusunda kesin kazanımlar edebileceğimizin yollarını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a aktardığını ifade eden Yaşarata, Kuzey Kıbrıs’ta oturarak ve oradan açıklamalar yaparak maalesef sesimizi Dünya’ya duyurmamızın imkânsız olduğunu kaydetti.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar Ersin Tatar'ın daveti üzerine çok verimli bir görüşme yaptık. New York görüşmelerinde yapmış olduğu girişimleri aktardı! Cumhurbaşkanı Yurt Dışı Basın Sözcüsü Kerem Hasan da toplantıda hazır bulundu ve çok değerli staratjik hareket plan bilgilerini bizlere sundu!

İngiltere’den KKTC’ye Direk Seferler ve Direk Ticaret konularında İngiliz halkına ve siyasilerine nasıl bir lobi faaliyetlerinde bulunabiliriz konuştuk. Kuzey Kıbrıs’ta tüm siyasi partilerin yan yana hareket ettiği ve tek bir ses olması durumunda Direk Sefer ve Direk ticaret konusunda kesin kazanımlar edebileceğimizin yollarını Sayın Cumhurbaşkanımıza aktardım!

Kendisi de ülkenin Cumhurbaşkanı olarak ülkedeki tüm siyasi partileri ile iş birliğini sağlamaya hazır olduğunu ve tüm lobi çalışmalarında aktif olarak yer alacağını iletti. İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak, tüm siyasi partileri ve liderlerini devamlı bir şekilde İngiltere’yi ziyaret etmeleri için, davet ediyoruz.

Kuzey Kıbrıs’ta oturarak ve oradan açıklamalar yaparak maalesef sesimizi Dünya’ya duyurmamız imkânsızdır!

Kuzey Kıbrıs’ta kalıcı bir barış hem Kıbrıs’lı Türkler hem de Kıbrıslı Rumlar için sağlanmıştır. Bundan sonra aslında komşularımız ile nasıl bir ekonomik işbirliğine gideceğimiz ve nasıl daha başka güven artırıcı önlemler paketi oluşturacağımız noktalarını masaya yatırmak gerekir diye düşünüyoruz.

Kıbrıslı Türkleri, halk olarak gündeminde ne KKTC’yi siyasi olarak tanıtma? ne de Federasyon mu olsun? meselesi vardır! Kıbrıslı Türkler, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak Dünya ile entegre olmanın peşindedirler! Ülkenin içerisinde bulunduğu, Dünya’yı da etkisinde tutan, ekonomik sıkıntıları aşma meselesi vardır. Bu yolda da başarıya ulaşmak için tek ses olmamız gerekir.