Başbakan Ünal Üstel, İskenderun’da KKTC’de Dayanışma Platformu tarafından yapılan konteyner evlerin yer aldığı Şampiyon Melekler Köyü’nü ziyaret etti.

Başbakan Üstel’e ziyaretinde koalisyon ortakları Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu temsilcileri eşlik etti. Başbakan Ünal Üstel ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye’de 11 ilde meydana gelen depremden sonra Kıbrıs Türk Halkının gönlünün de, kalbinin de, Anavatan Türkiye’de olduğunu söyledi.

Türkiye’nin acısını paylaşmak için Kıbrıs Türk halkının bir olduğunu ve yaraların sarılması için seferberlik ilan edildiğini kaydeden Başbakan Üstel şöyle konuştu: “Esnafımız, iş insanlarımız hemen bir araya gelerek bir Dayanışma Platformu oluşturdu. Platform, Türkiye’de depremde evlerini kaybedenler için konteynerden bin konut yapılması için seferberlik başlattı. Bu evlerinden 120 adeti İskenderun Limanı’na ulaştı. Şu anda söz konusu evlerin konulacağı, bize ayrılan bölge içerisindeyiz. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Parkı’nın hemen yanında, depremde hayatını kaybeden evlatlarımız “Şampiyon Meleklerimizin” isminin verildiği köy yer alacaktır. Burada bin ev olacak ve yaklaşık 5-6 bin kişi ikamet edecek. Geçici olsa da onlara yaşayacakları güzel bir mekan oluşturmak arzusundayız. Buranın alt yapısını da Sayın Bakan, Belediye Başkanı ve Valimiz yapacaktır. Bu evlerin yapılasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Dayanışma Platformu’na çok teşekkür ediyorum. Buraya gelerek insanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, Şampiyon Melekler Köyü’nü yerinde görmek istedik. Keşke bu acılar yaşanmasıydı da, daha mutlu etkinlikler için bir araya gelseydik” diye konuştu.

Adıyaman’ı da ziyaret edecekler Başbakan Üstel, koalisyon ortaklarıyla birlikte deprem bölgesine giderek, geçmiş olsun dileklerini iletmek istediklerini belirtti ve İskenderun’dan sonra Hatay’a geçeceklerini ve oradan da Şampiyon Meleklerin hayatını kaybettiği Adıyaman’ı ziyaret edeceklerini açıkladı. Adıyaman’da şampiyon meleklerin hayatını kaybettiği otel alanını ziyaret edeceklerini anlatan Başbakan Üstel, burada Savcılığa giderek İsias Otel davası ile ilgili  yasal sürecin hangi noktada olduğunu öğreneceklerini söyledi.

(Haber Kıbrıs)