Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, sabah saatlerinde başlayan Meclis İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde Belediyelerin Birleştirilmesine ilişkin (Özel) Yasa Tasarısı’na ilişkin görüşlerini paylaştı.

Komitedeki görüşmesinin ardından açıklama yapan Yalınkaya, “Buna dur deme boynumuzun borcudur. Yarın sabahtan itibaren bütün belediyeler Lefkoşa’ya gelecek” dedi.

Yalınkaya, “Reform adı altında bize bir şeyleri dayatıyorlar. Biz bu dayatmaları reddediyoruz! Keriz değiliz. Sayın Başbakan ağzını açmıyor sadece dinliyor. Aldığı talimatları uygulamayı düşünüyor. Halkı düşünmüyor...” ifadelerini kullandı.

AŞAM

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Genel Başkanı Koral Aşam ise eylemlilik sürecinin başladığına dikkat çekerek, "Sabahtan beri buradayız, bizi sadece oylamaya geçebilmek için çağırdılar" dedi.

Aşam, "Belediyeler konusu diğer konulara benzemez. Adım atılırsa geriye dönüşü yoktur. Anayasadan dönse bile sorunlar üst üste bindiği için çözümlenemeyecek" diye konuştu.

Kaynak: Kıbrıs Postası