Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Belediye Başkan adayı Dr. Süleyman Uluçay, Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği’nin yaşlı haklarına ilişkin politikaların belirlenmesi ve dünyadaki çağdaş uygulamaların analizi ile ilgili düzenlediği seminerlere değinerek, yerel yönetimlerin bu konudaki rollerinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Tüm belediyelerin gerek yaşlıların şehrin günlük ve sosyal yaşamına aktif bir biçimde katılımını sağlamak, gerekse de evde bakım hizmetleri açısından çok önemli sorumlulukları olduğunu belirten Uluçay, “önümüzdeki dönemde İkinci Bahar Yaşam Kulübümüzün hem hizmet kapasitesini ve hem de hizmet kalitesini daha da artırarak hep birlikte tüm Mağusa'ya daha iyi hizmet vereceğiz…” dedi.

İşte Uluçay’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği önemli bir insiyatif üstlenerek ülkemizde yaşlı haklarına ilişkin politikaların belirlenmesi ve dünyadaki çağdaş uygulamaların analizi ile ilgili çok önemli seminerler düzenledi. Yerel yönetimlerin bu konudaki rolü son derece önemli. Tüm belediyelerimizin gerek yaşlıların şehrin günlük ve sosyal yaşamına aktif biçimde katılımını sağlamak, gerekse evde bakım hizmetleri açısından çok önemli sorumlulukları var. Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği düzenledikleri bu etkinlikte çok değerli akademisyen ve uzmanların sunumlarıyla bize bu konuda olması gereken hizmet standartları hakkında çok değerli bilgiler verdi. Başta Dernek Başkanları Hatice Jerkins olmak üzere, tüm yöneticilerine bu güzel ve önemli organizasyon için teşekkür ediyoruz. Gazimağusa Belediyesi’nin yaşlılarımıza hizmet veren İkinci Bahar Yaşam Kulübü, Sayın Oktay Kayalp döneminden bugüne birçok büyüğümüze çok değerli hizmetlerde bulunmuştur. Önümüzdeki dönemde İkinci Bahar Yaşam Kulübümüzün hem hizmet kapasitesini ve hem de hizmet kalitesini daha da artırarak hep birlikte tüm Mağusa'ya daha iyi hizmet vereceğiz…”