CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Ülkede bir nüfus politikası olması lazım.” dedi.

İşte o paylaşım şöyle:

Ülkede bir nüfus politikası olması lazım.

Gelin bunu Meclis'ten geçirelim. Her yıl ülkeye kaç yabancı, hangi ihtiyaç alanları için gelecek belirleyelim. Hepimiz için bağlayıcı olsun, iktidara kim gelirse gelsin, bununla bağlı olsun diyoruz. Kaç yıldır söylüyoruz. Tık yok!

Sonuç? Kamu okullarında tıka basa dolu sınıflar, Türkçe bilmeyen öğrenciler... Hastanelerde yetersizlik, yollar, sokaklar, trafik keşmekeş. Üstüne bir de her gün artan güvenlik sorunu. Güvenlik kameralarına yönelik talebin her gün daha da artması! Yabancılarla dolu bir hapishane...

Kulağımızın üzerine yatmaya devam edersek bu sorun buralardaki yaşam kalitesini de, turizmi de, yükseköğretimi de, hatta inşaat sektörünü de her gün daha da aşağıya çekecek.

Bu durum kesinlikle sürdürülemez. Nüfus politikası Meclis'ten geçecek, uzun vadeli sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınma planının temel unsuru haline gelecek. Bunu bu ülkenin uzmanlarıyla ve kurumlarıyla birlikte belirleyeceğiz.

Ve daha yaşanılabilir bir ülkeyi birlikte yöneteceğiz...