Ulusal Birlik Partisi (UBP)'de genel başkan adaylığı kabul edilmeyen Sertan Traş, tüzüğe aykırı işlem yapıldığını ve mahkemeden ara emri talep edeceğini açıkladı.

Ulusal Birlik Partisi’nde sular bir türlü durulmuyor. Genel Başkanlığı’na adaylık için başvuru yapan ancak adaylığı kabul edilmeyen Sertan Traş, mahkemeye gidiyor.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Sertan Traş’ın adaylığını kabul edilmediğinin açıklaması üzerine SES KIBRIS’a konuşan Traş, şu ana kadar kendisine aday olamayacağına dair bir belge ulaşmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“2015 yılından önce bir kavga olayına karıştım. Ama bu adaylığıma engel teşkil edecek bir olay değildir. Zaten aday olmak için başvuru yapmaya gittiğimizde de adaylık başvurumu kabul etmemek için çok uğraştılar ama sesimi biraz yükseltince kabul ettiler. Şimdi bana neden aday olamayacağımı yazılı olarak bildirmeleri gerekir. Ben avukatımla konuştum. Eğer bu genel kurula benim katılmamın önüne geçerlerse mahkemeye başvuracağım. Çünkü tüzüğümüze göre adaylık için 30 gün süre verilmesi gerekiyor. Bunlar tüzüğe aykırı işlem yapıyorlar. Mahkemeden ara emri talep edeceğim”