Kuzey Kıbrıs’a yaz geldi, tekne gezisi sezonu açıldı. Akdeniz’in masmavi sularına açılan Sabrina Boat Tours’un günübirlik tekne turları, yerli ve yabancı tatilcilerden yoğun ilgi görmeye başladı


Kuzey Kıbrıs’a gidenlerin Akdeniz’in mavi sularını keşfe çıktıkları tekne gezisi sezonu açıldı.

Girne Antik Liman'dan hareket eden turistik tekneler, geziye katılanların hem Girne sahillerini denizden görmesini hem de Akdeniz'in masmavi ve berrak sularında hoşça vakit geçirmesini sağlıyor. Tekne ile gezi denilince akla ilk gelen işletmelerden olan Sabrina Boat Tours, misafirlerini Akdeniz’in masmavi sularında yolculuğa çıkarıyor.


 

İster özel, ister herkese açık tur
North Cyprus UK Gazetesi’ne bilgi veren Sabrina Boat Tours Direktörü Kamil Çağay, 1990 yılından itibaren turizm sektöründe hizmet veren bir aile şirketi olduklarını belirterek, Sabrina 2 ve Sabrina 3 olmak üzere iki tekneyle hizmet verdiklerini söyledi.

Çağay, Sabrina 2 isimli teknenin 35 kişilik olduğunu bu nedenle genellikle grup halindeki misafirlerin özel tur olarak tercih ettiğini belirtti.

Çağay, bu tür gezilerin, aileler, arkadaş grupları tarafından tercih edilebildiği gibi doğum günü, bekarlığa veda ve evlilik teklifi gibi özel organizasyonlar için de yapılabildiğini ifade etti.
Sabrina 3 isimli teknenin ise 100 kişilik olduğunu söyleyen Çağay, bu tekneyle tüm misafirlerin katılabildiği turlar yaptıklarını belirtti.

Batı sahillerindeki koylarda demir atılıyor
Kamil Çağay, teknelerin nisan ayı itibariyle turlara başladığını ve müşteri talebine göre her gün geziye çıktığını söyledi.

Günlük turların 11.00 ile 16.30 saatleri arasında yapıldığı belirten Çağay, Girne Antik Liman’dan hareket edip batı koylarına doğru gidildiğini ifade etti.

Çağay, genellikle 3 koyda yüzme molası verildiğini Escape Beach, Kervansaray Beach ve Green Coast Beach açıklarında demir attıklarını kaydetti. Çağay, tekne ile gün batımı turları da yaptıklarını belirterek bu turların 17.30-20.30 saatleri arasında gerçekleştiğini söyledi.
Sabrina Boat Tours Direktörü Kamil Çağay, tekne turlarında, ana yemek olarak misafirlere zengin bir açık büfenin sunulduğuna dikkat çekerek, soğuk mezeler yanında ana yemek olarak balık veya tavuk servisi ve sonrasında da meyve ikramı yapıldığını kaydetti.

Yemeğin tur fiyatına dahil olduğunu belirten Çağay, içeceklerin ise teknenin barında ekstra olarak satışa sunulduğunu ifade etti.


 

“İngiltere’den gelen Kıbrıslı Türklerin yoğun ilgisi var”
Kamil Çağay, tekne turlarına başta yerli halk olmak üzere adaya gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, misafirlerinin genellikle Avrupa ülkelerinden adaya gelen vatandaşlardan oluştuğunu, en yoğun ilgiyi ise tatil için adaya gelen İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler’in gösterdiğini kaydetti.
Bilgi ve rezervasyon için 0533 825 2627 numaralı telefon hattının WhatsApp, Telegram ve Viber uygalamaları üzerinden de hizmet verdiğine dikkat çeken Çağay, Facebook’ta ‘Sabrina Boat Tours’ hesabının da aktif olduğunu belirtti.