43 Ülke arasında ilk 15 Finalist...En İyi Fizik ve Tayland Kültürü’nün en önemli sembolü olan, güç, bereket ve sadakati temsil eden ve ülke için kutsal değeri olan fillere en iyi gülümseyen (BEST SMILE) dünya bayı organizasyon özel ödülünü kazanarak, Tayland’ın kalbine girdi.

43 ülke arasında yaşanan ve Dünyanın En Prestijli beş büyük organizasyonu arasında olan MISTER GLOBAL 8. DÜNYA Yarışmasında  KKTC temsilcisi BAY KUZEY KIBRIS 2021  Mehmet Vahip Ağazade, Kuzey Kıbrıs olarak resmi  davet edildiğimiz  finale, Günkut Ajans himayelerinde ve yürekli ve güzellikleri yaşa ve yaşat inancındaki annesi Elif Ağazade'nin maddi manevi destekleri ile yer alarak muhteşem başarıya  KKTC adına ulaştı.

“Ulusal Kostümümüz içinde dünyaya KUZEY KIBRIS - NORTH CYPRUS olarak haykırırken, buruk sevincim, içimdeki  asrın acısı üzüntüm benimleydi.”

43 Dünya Bayları  arasında 1- 12 Şubat tarihlerinde  Tayland'da yaşanan finalde önce ilk 15  finalist  ardından  organizasyonun ülke için kutsal değer olan fillere atfen verilen “BEST SMILE”  ve ayrıca  “En İyi Fizik”  ödüllerinin  de  sahibi olan Mehmet Vahip Ağazade, “1 Şubat tarihinde Tayland’da katıldığım kampta 6 Şubat tarihinde Türkiye’de yaşanan asrın felaketi deprem ile yaşanan büyük acıları uzaklarda, hem ülkemi ve de Türk Bay'ını  temsil etmek üzere yer aldığım Tayland dünya finalde bir Türk genci olarak derin bir üzüntü içinde takip ettim.  Yaşanılan ve asrın felaketi olarak bizleri derinden etkileyen büyük acıyı  hissettim. Yaşanılan deprem felaketi beni derinden yaralasa da  moralimi yüksek tutarak  en iyi şekilde yarışmada North Cyprus  olarak yer aldım”dedi.

“Final gecesi ilk 15 olarak açıklandığımda ve sahnedeki mülakatta Anavatan Türkiye’miz ve deprem ile ilgili sorulan final sorumda oldukça duygu dolu anlar yaşadım. Anavatan Türkiye’de hayatını yitiren binlerce kardeşimiz ve şampiyon meleklerimizi saygı ve rahmetle andım”

 Finalde ilk 3 dereceyi paylaşan ülkeler Küba, Kolombiya ve Brezilya oldu...Edinilen dostluklar ve şu anda 43 ülkede  Kuzey Kıbrıs  - North Cyprus  adı  dolaşıyorsa  ne mutlu bize... Bana göre Tanınma ve Tanıtma budur....Böylesi anlamlı ve amaçlı etkinliklere  ilgili bakanlık ve devlet yetkililerimizin  maddi olarak  desteklerini esirgememelerini dilerim.

“Ulusal Kostümümüz içinde dünyaya KUZEY KIBRIS - NORTH CYPRUS olarak haykırırken, buruk sevincimin yanında asrın acısı depremde yitirdiğimiz binlerce kardeşimiz ve  özellikle Şampiyon meleklerimizin  bitmeyecek acıları benimleydi.”

“Bay Kuzey Kıbrıs Mehmet Vahip Ağazade’ye dünya portallarından yoğun ilgi”

Latin Amerika’dan Uzak Doğu’ya dünyanın dört bir yanından çağımızın en güçlü iletişim aracı sosyal medyada milyon takipçili sitelerde organizasyon sürecinde Mister Global North Cyprus Mehmet Vahip Ağazade özellikle favoriler arasında üst derecelerde gösterilmesi, bayrağımız ve North Cyprus olarak adımızın geçmesi tanınma ve tanıtma seferberliğimiz için paha biçilmez bir adımdı. Yarışma gecesi YouTube üzerinden Tayland’dan canlı yayınla dünyanın dört bir yanında yüz binlerce kişi yarışma finalini yakından takip etti ve KKTC Bayrağımız büyük finalde sahnede gururla dalgalandı.

Ağazade, Mister Global  8. Dünya Finali’nde 43 Ülke Bayı’nın  aynı inanç ve görüşte olduklarını belirterek, “Bu dünya hepimizin...Savaşa Hayır...Kardeşliği Benimseyelim”mesajını verdi.