Türkiye’nin en büyük sağlık kongrelerinden biri olan 23. İç Hastalıkları Kongresi bugün Elexus Otel’de başladı. Kongreye 2375 doktor yanında sağlık çalışanları da katılıyor.

Kongreye gelenler Elexus, Acapulco, Grand Pasha, Lord Palace, Merit Park otellerde konaklarken, misafirlere 400 araç hizmet veriyor.

Tatar: Yaklaşık 3 bin doktoru aynı anda ülkede ağırlamak önemli

Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kongreden canlı yayın yapan Günaydın Haber Kıbrıs programına katıldı. Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi’nin sorularını yanıtlayan Tatar, KKTC’nin önemli bir turizm bölgesi olduğuna işaret ederek, konaklama, kongre salonları, ulaşım, iletişim ve alt yapı imkanlarıyla yaklaşık 3 bin doktoru aynı anda ülkede ağırlamanın önemine dikkat çekti.

“Havamız ve denizimiz avantajımız”

Tatar, doktorların ülkede bulunmaktan son derece memnun olduklarını ifade ederek, “Havamız, denizimiz ve doğamız avantajımız ancak uçak biletlerinin pahalılığı konusunda şikayet var. Bu konuda ilgileneceğiz. Ülkemiz cazibe merkezi olmak zorunda. Bu konuda adım atılmalı” dedi.

“Kongre sayıları artmalı”

Tatar gerçekleştirilen kongre ile güven sağlandığını belirterek, KKTC’nin turizm ve sağlık açısından önemli bir destinasyon olduğunu ifade etti. Tatar, ülke ekonomisine ve tanıtımına katkı yapan kongre sayısının artması için girişim yapılacağını kaydetti.

“Türkiye sağlık konusunda yardımcı oluyor”

Türkiye’de gelişen sağlık sisteminin Türkiye’nin katkılarıyla ülkemizde de geliştiğinden bahseden Tatar, “Türkiye alt yapı konusunda katkılarını yapıyor. Burada yapılamayan sağlık işlemleri sevkle Türkiye’de yapılıyor” dedi.