Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Azınlık Hükümeti’nin istifasını sunmasından 2-3 hafta önce başlanan algı operasyonlarına teslim olmayacaklarını belirtti.

Katıldığı bir programda değerlendirmelerde bulunan Erhürman, devletin herhangi bir partinin kurultayına bağlanarak, kendi hukukunun dışına çıkamayacağına da vurgu yaparak, “Tepkimiz çok sert olur, böyle bir şeyi kabul etmeyiz” diye konuştu.

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, yaşananları “rezalet” olarak nitelendiren Erhürman, Azınlık Hükümeti’nin istifasının ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın parlamentoda temsil edilen partilerin temsilcileriyle istişare sürecini hemen başlatması gerektiğini söyledi.

Erhürman ayrıca, bu dönemde yapılan yanlış işlerin hepsinin kurultay vesilesiyle yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın tarafsızlığının da tartışmalı hale geldiğini öne sürdü.

Sergilenen her “tuhaflıkta” işin içine Türkiye’nin de karıştırılmaya çalışıldığını söyleyen Erhürman, “Bu ülkede kurulu olan sisteme elbette karşıyız. Bu statükodan memnun olan bir tek insan yok. Bu statükonun sürdürülebilir olmadığı açıktır. Bunun böyle devam etmesinin Kıbrıs Türk halkını yokoluşa sürüklediğini görseler de umurlarında değil” dedi.