Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dipkarpaz’da bugün meydana gelen yangın nedeniyle bölgeyi ziyaret ederek, yerinde bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yangının söndürülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan, Polis Basın Subaylığı yangınla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Polis Basın Subaylığı'ndan verilen bilgiye göre bugün saat 13.00 sıralarında Dipkarpaz- Zaferburnu Anayolunda yol kenarından başlayan yangın geniş alana yayıldı. Meydana gelen yangın sonucu yaklaşık 20 dönümlük alan içerisindeki makilik alan ve anızlar yanarak zarar gördü.

Yangına; polis itfaiye ve Orman Dairesi ekipleri ile bölge halkı ve Dipkarpaz Belediyesi'ne ait iş makinesi ile müdahale ediliyor. Yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları halen sürüyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise yangınla ilgili kişisel sosyal medya hesabından şu metni paylaştı:

DİPKARPAZ’da Yangın bölgesinde Dipkarpaz Yangın İlk Yardım Ekibi'nden bilgi aldım.

Dipkarpaz Zafer Burnuna giderken Efkaliptolar Bölgesi olarak bilinen alçak orman arazisinde bugün 13:50 dolaylarında yangın çıkmıştır. Yangını ilk olarak Dipkarpaz Yangın Kulesi görerek İtfaiye Merkezini haberdar etmiştir. Yangına ilk müdahale 400 lt su kapasitesine sahip orman dairesine ait yangına ilk müdahale aracı yapmış. Ardından itfaiye ekipleri, Orman Dairesi ekipleri ve helikopter yapmıştır. Yangın 15.15 dolaylarında kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Orman Dairesi ekipleri kontrol amaçlı olarak yangin bölgesinde gece yarısına kadar gözlem yapacaktır. Yangının söndürülmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ederim.