Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde “Doğu Akdeniz Jeopolitiği ve KKTC” konulu konferans verdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin; bölgenin istikrarı olduğunu ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti ile istişare içerisinde, iki devlet zemininde, bölgedeki barışın, huzurun devamı ve KKTC’nin geleceği bakımından bölgedeki tüm ülkelerle ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Tatar, bölgede güvenlik ve istikrarın devamı, Türk milletinin haklarının korunması adına mücadele verdiklerini, tanınma yolunda sıkıntılar olsa da KKTC’nin her geçen gün her alanda kökleştiğini kaydetti.

Ortaya koydukları yeni siyasetten artık geriye dönüş olmadığını, çünkü KKTC’nin egemen bir devlet olduğunu ifade eden Tatar, yeni siyasetin kalıcı hale gelmesi ve istikrarın artmasıyla KKTC’nin ekonomik olarak daha da gelişeceğini, kendi ayakları üzerinde durabilecek noktaya geldiğini söyledi.

Yıllar geçtikçe KKTC’nin haklılığı, Rumların da zulmünün, engellemelerinin daha net görüldüğünü ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk Halkının, Türkiye ile birlikte devletini daha da yücelteceğini, dünyadaki haklı yerini alacağına inanç belirtti.

Tatar, bu bağlamda uluslararası camiayı bölgedeki Barış ve huzurun devamı için işbirliğine çağırdı, Kıbrıs’ta iki ayrı devlet iki ayrı halk olduğunu kaydetti.

Konferans, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile EkoAvrasya Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Tatar’a Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal eşlik etti. 

Konferansın açılış konuşmasını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin yaptı.

Tekin, Tatar’ı üniversitesinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Kıbrıs davasının kendi davaları, kendi mücadeleleri olduğunu kaydetti, Türk milletinin her zaman KKTC’nin yanında olduğunu vurguladı. Tekin, Cumhurbaşkanı Tatar’a, Kıbrıs davası ve son gelişmelerle ilgili kendilerini bilgilendirmek amacıyla davetlerini kabul ettiği için teşekkür etti.