Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Hasan Taçoy, Lefkoşa Türk Belediyesi Kadın Sığınma Evi'ni, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan ile birlikte ziyaret edip incelemelerde bulundu.

Ülkemizde şiddete maruz kalan kadınlara ve çocuklarına hizmet veren tek yer olma özelliğini taşıyan merkez, görevlileri ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi ve Sosyal Hizmetler Dairesi personeliyle koordineli bir şekilde uyum içinde çalıştığını söyleyen Taçoy, ilerleyen günlerde Bakanlık olarak şiddete uğrayan kadınlara destek verecek bir konukevini hayata geçirmeyi planladıklarını duyurdu.

İşte Taçoy’un paylaşımı:

“Lefkoşa Türk Belediyesi Kadın Sığınma Evi'ni, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürümüz Hüseyin Akcan ile birlikte ziyaret edip incelemelerde bulunma fırsatım oldu. Ülkemizde şiddete maruz kalan kadınlara ve çocuklarına hizmet veren tek yer olma özelliğini taşıyan merkez görevlileri ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairemiz ve Sosyal Hizmetler Dairesi personelimiz koordineli bir şekilde uyum içinde çalışıyor.

Ilerleyen günlerde Bakanlık olarak şiddete uğrayan kadınlara destek verecek bir konukevini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu konuda iki kurum arasında nasıl bir işbirliği yapabileceğimizi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Harmancı ile birlikte değerlendirerek görüş alışverişinde bulunduk.”