Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Haber Kıbrıs Web TV’de yayınlanan Günaydın Ada programına katıldı ve Hüseyin Ekmekçi’nin sorularını yanıtladı.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlık görevine aday olan Hasan Taçoy, adaylığı ve kendisinin birinci çıktığı Gezici Araştırma Şirketi’nin yayınladığı anketle ilgili konuştu.

Anket ve adaylığı ile ilgili iddiaları yanıtlayan Hasan Taçoy, “Ben bu yarışa başlarken, aday olan arkadaşlarla hiçbir şekilde tartışmayacağımı söyledim. Anket ortada. Örgütlere sorulsun alacakları cevap bellidir. Yıllardır beraber çalıştığım ve bana inanan kişilerin desteğiyle bu yola çıktım” dedi.

Gezici Araştırma’nın sahibi Murat Gezici’yi çok iyi tanıdığını, kendisiyle ara ara konuştuğunu belirten Taçoy, “Ben kimseyle, hiçbir şekilde temas etmedim. Herhangi bir para konusu konuşmadım, anketin sahibi ben değilim” şeklinde konuştu.

UBP’nin tabanından ve örgütlerinden aldığı takdirle adaylığını açıkladığını belirten Taçoy, “Son güne kadar aday olduğumu sadece dışarısı söyledi. Beni, doğal süreç aday yaptı” ifadelerini kullandı.

Daha önce ikinci tura kalan kurultaylarda sorun yaşandığına dikkat çeken Taçoy, “İlk turda kazanma şansım var bunu anket ortaya çıkmadan önce düzenlediğim basın toplantısında da söyledim. Bunu, aldığım intiba ve verilen güvenle söyledim” dedi.

(Haber Kıbrıs)