Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, Parti Meclisi sonrasındaki açıklamada koalisyon ortaklarına kırgınlığı olduğunu söyledi.

Sucuoğlu şöyle konuştu:

“Bir kırgınlığım var ama kime derseniz birşey söyleyemem. Birinci kırgınlık koalisyon ortaklarımadır. Böyle bir talepleri varsaydı önceden bana söyleyebilirlerdi. O maddelerin hepsi zaten protokolde vardı. Bunda direttiler. UBP 24 vekille böyle sürüklenecek bir parti değil. UBP’li vekiller de bana bu noktada destek verdi. Ben de bu noktada aynı düşüncedeydik. Kırgınlık varsa bundandır.”

Sucuoğlu: DP ve YDP’nin tehditvari tavrı sürerse ipler kopar

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi’nin kendisine yaptığı gibi tehditvari bir şekilde taleplerde bulunmasının bundan sonraki süreçte de devam etmesinin UBP için kabul edilemez olduğunu kaydetti. Sucuopğlu, “ya bunu imzalarsınız ya da biz hükümete girmeyiz” noktasındaki durumun devamı halinde ise iplerin tamamen kopabileceğini belirtti. Sucuoğlu, “UBP olarak biz bu noktadayız. Bize yapılan tehditvari duruş inşallah yine yaşanmaz. Bu şekilde bir zorlamaya giderlerse bu tehdit UBP taban ve tavanında hoş karşılanmaz” dedi.