Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, TC Elçiliği, EVKAF ve Din İşleri Dairesi işbirliğinde çocuklara bisiklet promosyonlu “Dini Bilgiler Kursu” düzenlendiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’na bazı sorular yöneltti.

Sorakın kişisel sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, Bakan Amcaoğlu’na ilgili kurslardan haberi olup olmadığını, kursların hangi yaş gruplarını kapsadığını ve çocukların pedagojik gelişimlerini nasıl etkilediği konusunda sorularını yöneltti.

İhtiyacımızın bilimsel, laik ve çağdaş eğitim olduğunun altını çizen genel sekreter, “bu da Eğitim Bakanlığının yetkisinde olup, asli görevidir. Bu yetkinin devredilmesi Anayasa’ya aykırıdır. Sn Bakan yönetmiyorsunuz, sadece seyrediyorsunuz” dedi.

“Yönetemiyorsunuz, sadece seyrediyorsunuz”

İşte Sorakın’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Ülkede her gün ilginç gelişmelerle karşı karşıya kalıyoruz. Anayasa ve yasalarımıza rağmen ve hiç bir yetkileri olmadığı halde TC Elçiliği, Evkaf ve Din İşleri Dairesi İşbirliği ile promosyonlu ‘Dini Bilgiler Kursu’ düzenleniyor. Promosyonu ise ‘kurs süresince her gün iki vakit namazını camide cemaatle kılacak çocuklara ‘bisiklet’ vaadi.

Sn Bakan bu gelişmeden haberiniz var mı? Kurs izinli mi? Hangi yaş gruplarını kapsar ? Ne kadar sürer? Çocukların pedagojik gelişimlerini nasıl etkiler?

Sn Bakan ihtiyacımız olan bilimsel, laik ve çağdaş eğitimdir. Bu da Eğitim Bakanlığının yetkisinde olup, asli görevidir. Bu yetkinin devredilmesi Anayasa’ya aykırıdır. Sn Bakan yönetmiyorsunuz, sadece seyrediyorsunuz.”