Dev-İş eski Genel Başkanı Mehmet Seyis, uzun yıllardır yaşadığı oksijen rahatsızlığı nedeniyle sürekli oksijen alması gerekiyor. Bu nedenle elektrik onun için olmazsa olmazlardan biri. Seyis, bu sabah sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, evinin bulunduğu bölgede elektriklerin kesik olması nedeniyle oksijen cihazını kullanamadığını söyledi. Mehmet Seyis, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine de cihazının araba çakmaklığına takılarak, tam randımanlı olmasa da oksijen ihtiyacını gidermeye çalıştığını dile getirdi.

Mehmet Seyis, hem Sağlık Bakanlığı’ndan hem de Mağusa Belediyesi’nden kendisi ve diğer cihaz gereksinimine ihtiyaç duyan insanlar için jeneratörü olan oksijen desteği alabileceği salonlar kurulmasını isteğini bir kez daha yineledi.

Seyis’in paylaşımının tam metni:

“Hastalar kalmazsa, sağlık sorunu da kalmaz, en azından hastaların elektrik sorunu da kalmaz. Yani sıfır hasta-sıfır sorun! Hükümet’in süper çözümü bu sanırım. Be ama öldüreceksiniz bizi da kurtulasınız… Ee siz gelemediniz ama biz randımanlı çalışmasa bile araba çakmaklığına kadar sürünerek de olsa gittik elektriğin gelmesini orda bekledik. Kursanıza artk oksijen desteği salonlarını.”