Biyologlar Derneği eski Başkanı Hasan Sarpten, Karpaz’ın en güzel koylarından olan Ayfilon Kilisesi’nden Zafer Burnu’na uzanan sahil şeridinin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na verildiğini söyledi.

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sarpten, Milli Park Alanı olarak ilan edilen ayrıca Özel Çevre Koruma Alanı da olan yüzlerce dönüm araziye teller çekilip, tabelalar dikildiğini ifade etti.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

KUZEY KARPAZ SAHİLİ,

ASKERE TESLİM EDİLDİ

Burası Karpaz'ın en güzel koylarının olduğu Ayfilon Kilisesi'nden Zafer Burnu'na doğru uzanan sahil şerididir. Milli Park olarak ilan edilmiş, AB tarafından potansiyel "Koruma Alanı" olarak listelenmiş ve Çevre Yasası uyarınca da "Özel Çevre Koruma Alanı (ÖÇKB)" olarak en katkı kurallarla yıllardır korunmuş muhteşem bir bölgeden söz ediyoruz.

İşte, yüzlerce dönümlük bu alan geçtiğimiz yıl Erhan Arıklı'nın hazırladığı önergeyle Güvenlik Kuvvetleri'ne verildi. Hem de bu karar, Girne'deki orman alanı içinde Güven Yapı Kooperatifine usulsüz verilen arazi mahkeme kararıyla iptal edildikten sonra alındı. Üstelik bu kez doğrudan Güvenlik kuvettlerine ve tabiki "çok gizli" güvenlik gerekçesiyle verildi.

Şimdi ise teller çekildi, tabelalar dikildi. Yakında beton da dökülmeye başlar ve sessiz sedasız Karpaz'ın kuzey sahili betonlaşır. Zaten, bu formülden başka türlü de betonlaşamazdı. Bravo sayın yetkililer, başardınız! Karpaz sahillerine çok güzel yatırım yaptınız. Keyfini sürün...