Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, 2021-2022 yükseköğrenim yılının planlanmasına yönelik, üniversite rektörleri ve YÖDAK ile değerlendirme toplantısı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Başbakan Ersan Saner, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, YÖDAK (Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, YÖDAK üyeleri ve üniversite rektörleri katıldı. 

SANER: “ÖĞRENCİLER İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLMAMIZIN SEBEBİ BULAŞ VE HAYATINI KAYBEDEN SAYISINDA DÜNYANIN EN İYİ ÜLKELERİ ARASINDA OLMAMIZDIR” 

Toplantı açılışında konuşma yapan Başbakan Ersan Saner, KKTC ekonomisinin lokomotifinin turizm ve eğitim olmak üzere iki ana sektöre bağlı olduğunu vurgulayarak, devlet olarak yükümlülüklerini yerine getireceklerini ve üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmelerine imkan yaratacaklarını ifade etti. 

Saner, bu sene 13 bin 500 öğrenciyi ülkeye getirmeyi başardıklarını, 72 bin öğrencinin ise aktif olarak eğitime devam ettiğini kaydetti. 

Yükseköğretimde kalitenin önemine değinen ve buna hassasiyet gösterdiklerini vurgulan Saner, “Biz geçtiğimiz dönemde de olduğu gibi, hiç bir fedakârlıktan kaçınmadık. Bu dönemde de aynı kararlılıkla yürüyeceğiz” dedi.

Son 5 aydır dünya genelinde Covid-19 bulaş ve ölüm sayısının, önceki yılın rakamlarına oranla büyük artış gösterdiğine işaret eden Saner,  KKTC için bu durumun avantaj olduğunu kaydetti ve “Öğrenciler için cazibe merkezi olmamızın sebebi bulaş ve hayatını kaybeden sayısında dünyanın en iyi ülkeleri arasında olmamızdır” ifadesini kullandı.

Haber: Cemre Peral Yanıker  -  Fotoğraf: Erol Uysal