CTP Milletvekili Salahi Şahiner, sosyal medya hesabından “KIBTEK'E  AYNI FİYATA DAHA KÖTÜ KALİTELİ YAKIT ALDIRTMAK İÇİN İHALE ŞARTNAMESİ DEĞİŞTİRECEK KADAR GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR BAKANLIK !!!” başlıklı bir paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım:

“KIBTEK'E  AYNI FİYATA DAHA KÖTÜ KALİTELİ YAKIT ALDIRTMAK İÇİN İHALE ŞARTNAMESİ DEĞİŞTİRECEK KADAR GÖZÜ DÖNMÜŞ BİR BAKANLIK !!!

KIBTEK’te ilgili şirkete ihaleyi kazandırmak için Sayın Arıklı ve ekibinin yapmadığı şaibe, girmediği kılık kalmadı. İhale ile ilgili yapılan yolsuzluklarla ilgili her geçen gün yeni bir şey öğreniyoruz, daha çok midemiz bulanıyor. Sırf yandaşınız olan şirkete rant kapısı açacaksınız diye teknik şartnamenin özelliklerini istediğiniz şekle sokuyorsunuz, çok daha düşük kaliteli ve zehirli yakıtın ülkeye girişinin önünü açıyorsunuz. Toplumun zehir soluyacak olması, çevrenin zarar görecek olması kimin umurunda? Rant hırsı bu kadar mı gözünüzü  kör etti? İhale şartnamesinde yapılan değişiklik, daha kalitesiz yakıtın aynı fiyata satın alınması demektir. Alınacak yakıt  içerisindeki alüminyum, silisyum, vanadyum, asfalten, kül gibi  maddelerin  kabul edilebilirlik oranlarını  daha üst seviyeye  çekilmesi anlamına gelmektedir. Bunun anlamı , sırf  TPIC bu ihaleyi kazanabilsin diye kısa bir süre içerisinde; 1,6 ton alüminyum-silisyum, 2,4 ton vanadyum, 240 ton kül ve 3200 ton asfaltenin  makinelerden geçip havaya karışmasıdır.  Bunun anlamı sizin işbilmezliğiniz ve vicdansızlığınız yüzünden; sağlımızın yok sayılması, çevrenin katledilmesi, Kıbrıs Türk halkının kuruş kuruş ödeyip   satın aldığı  jeneratörlerinin  hasar  görmesi  ve KIBTEK’in  zarara sokulması demektir.

 İşte eski ve yeni, yakıtın kabul edilebilirlik özellikleri !!!”