“HAYALİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇABA GÖSTERİN”… House of Jade’nin sahibi, Biyolog Yeşim Özünlü Yücel, 52 yaşında mesleğine nokta koyup hayalini gerçekleştirdiğine dikkat çekerek “Hiçbir şey için geç değildir. İnsan, ne zaman olursa hayalini gerçekleştirmek için çaba göstermeli. 52 yaşındayım ancak ruhum bedenimden bir adım önde gidiyor” dedi.

Başkent Lefkoşa’nın Ledra Palace bölgesinde bulunan, tarihi doku ile modern duruşu birleştiren House of Jade, kafe konseptiyle ziyaretçilerine gerçek bir ev konforu, sükunet ve huzur sunuyor. Taş duvarları ve ahşap dekoruyla mekan, zamanda yolculuk yapmış hissi veriyor.
Yeşim Özünlü Yücel ile Hakan Yücel’in sahibi olduğu House of Jade, gündüz dostlarınızla lezzetli pastaları tadıp hoşça vakit geçirebileceğiniz, hava kararınca da havuz başında canlı müzik eşliğinde içeceklerinizi yudumlayabileceğiniz bir mekan.


Hastane laboratuvarından kafe mutfağına
 

Biyolog olan Yeşim Özünlü Yücel, yıllar sonra mesleğine nokta koyarak hastane laboratuvarından, mis gibi pasta kokuları gelen kafesinin mutfağına geçiş yaptı.
Lefkoşa’nın Ledra Palace bölgesindeki 80 yıllık bir evi, 2 yıl süren tadilat sonrası haziran ayında hizmete açan Yücel, “Hayalim, pasta kokusu ve mutlu insanların olduğu bir yer açmaktı. Çok önceden pasta yapma merakım vardı. Uzun yıllar ailem ve çevreme pastalar yaptım. Şimdi ise, bu pastaları kafemize gelen misafirlerimize büyük bir heyecanla yapıyorum” dedi.
Kendini her gün pastacılık konusunda geliştiren, menüye farklı tarzda pastalar ekleyen ve bunu büyük aşkla yapan Yeşim Özünlü Yücel, bu konuda eğitimini sürdüren genç bir personelinin de mutfakta kendisine büyük destek olduğunu söyledi.
Yücel, House of Jade adıyla hizmete açtığı kafenin iç mimarisiyle bizzat kendisinin ilgilendiğine dikkat çekerek, “Bu ev, 80 yıldan fazla geçmişi olan ve ikinci derece koruma altında bulunan bir binadır. Binanın tarihi dokusunu koruyarak modern tarzda tadil ettik. Sonuca baktığımızda, harcadığımız zamana ve emeğe değdiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.


Menüde, kahve çeşitleri, soğuk

içecekler, sandviç ve salatalar var
 

Yeşim Özünlü Yücel, eşi Hakan Yücel, oğlu Batu Yücel ve kendisinin profesyonel barista eğitimi aldığını, kızı Büke Yücel’in de zaman buldukça kafeyle ilgilendiğini söyleyerek, böylelikle mekanın bir aile işletmesi olarak faaliyet gösterdiğini ifade etti. Yücel, mekanda, isteğe göre soğuk-sıcak her türden kahve çeşidinin yapılabildiğini, alkollü ve alkolsüz içeceklerin bulunduğunu söyleyerek, acıkanlar için sandviç ve salata çeşitlerinin mevcut olduğunu belirtti.
House of Jade’de belirli gecelerde canlı müzik yapıldığını da ifade eden Yücel, pazar günleri hariç haftanın 6 günü 09.00-24.00 saatleri arasında hizmet verdiklerini söyledi.


Concept store hizmeti de veriliyor
 

Yeşim Özünlü Yücel, House of Jade’nin kafe yanında “concept store” olarak da hizmet verdiğini söyleyerek, seramik türden hediyelik eşyalar ve kokulu mum gibi el yapımı ürünler satıldığını, work shop şeklinde eğitim verildiğini ve sergi gibi sanatsal etkinlikler yapıldığını vurguladı.
House of Jade’de 80-100 kadar kişiyi ağırlayabilecek bir alanın bulunduğuna ve özel gün organizasyonlarına ev sahipliği yapabileceklerine dikkat çeken Yücel, özellikle yaz geceleri havuz başında yapılan organizasyonların güzel bir atmosferde gerçekleştiğini söyledi.


 

“Ruhum bedenimden bir adım önde gidiyor”
 

Yeşim Özünlü Yücel, 52 yaşında mesleğine nokta koyup hayalini gerçekleştirdiğini anımsatarak, “Hiçbir şey için geç değildir. İnsan, ne zaman olursa hayalini gerçekleştirmek için çaba göstermeli. 52 yaşındayım ancak ruhum bedenimden bir adım önde gidiyor” dedi.
House of Jade’nin Facebook ve Instagram hesaplarının aktif olduğunu belirten Yücel, bilgi almak için +90 392 227 55 33 numaralı telefondan kendilerine ulaşılabileceğini söyledi.